"Valmiera" knapi izglābjas no "Ogres Vilku" zobiem

06.10.2017

valmiera_winn.jpg

Daudz netrūka, lai ELVI florbola līgas vīriešiem līdere FBK "Valmiera" jau otro būtu zaudējusi punktus komandai, no kuras vismaz pirms spēles neviens negaidīja kaut cik nopietnu pretestību. Šovakar valmierieši savā laukumā uzņēma līgas debitanti "Ogres Vilki", ar ko minūti pirms pamatlaika beigām rezultāts vēl bija neizšķirts - 4:4. Izšķirošos vārtus iemeta Ričards Eglītis, bet galarezultātā "Valmiera" varēja svinēt smagi nākušu panākumu ar 6:4.

 

FBK "Valmiera" sagaidīja līgas debitanti "Ogres Vilki" kā turnīra līdere. Viens klupiens valmieriešiem gan gadījās (savā laukumā pret "Bausku"), toties viņi ir vienīgie, kuri šosezon spējuši uzvarēt čempioni "Betsafe/Ulbroka". Ogrēnieši cīnījās, bet brīnumus laukumā pagaidām nav rādījuši - zaudējumi bija piedzīvoti visās četrās iepriekš aizvadītājās spēlēs. Mača rezultātu Vidzemes Olimpiskajā centrā atklāja laukuma saimnieki - 6. minūtē precīzs bija Mārtiņš Kājiņš (1:0). Lai arī 10. minūtē ar rezultatīvu metienu atbildēja ogrēnietis Markuss Januševskis (1:1), dodoties pirmajā pārtraukumā, vadībā atradās valmierieši - 2:1. Otrās trešdaļas vidū vadībā ar 3:2 izvirzījās viesi, bet līdz otrajam pārtraukuma "Valmiera" atjaunoja neizšķirtu - 3:3. 48. minūtē pēc Gata Liepiņa metiena mājinieki izvirzījās vadībā ar 4:3, bet 59. minūtes sākumā ogrēnietis Toms Rislings panāca 4:4. Tomēr ogrēniešiem vēl nebija lemts tikt pie pirmajiem punktiem - vēl tajā pašā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās valmierietis Ričards Eglītis (5:4), bet divas sekundes pirms pamatlaika beigām viņa komandas biedrs Mārtiņš Broks raidīja bumbiņu tobrīd tukšajos "Ogres Vilku" vārtos, uzstādot galarezultātu - 6:4.

 

Par labāko starp uzvarētājiem atzina izšķirošo vārtu autoru Ričardu Eglīti, bet rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Ivars Laktiņš. Labākā spēlētāja balvu Ogres komandā saņēma Elvijs Jankovskis, kurš savulaik spēlējis arī valmieriešu klubā. Viņam šajā mačā viena piespēle, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Markuss Januševskis. FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras ar 12 punktiem nostiprināja savas līderes pozīcijas, bet "Ogres Vilki" joprojām bez punktiem un likumsakarīgā pēdējā vietā.

 

FBK "Valmiera" - FK "Ogres Vilki" 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)

Metienu attiecība:

27:25 (7:4, 9:13, 11:8)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" - Ivars Laktiņš 3 (1+2), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Arnijs Kuratņiks 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Gatis Liepiņš1 (1+0), Ričards Eglītis 1 (1+0), Aigars Belasovs 1 (0+1), Kristiāns Kalniņš 1 (0+1), Daniels Urbanovičs 1 (0+1).

FK "Ogres Vilki" - Markuss Januševskis 2 (1+1), Toms Rislings 1 (1+0), Rinalds Osis1 (1+0), Kristaps Tontegode 1 (1+0), Mārtiņš Ansons 1 (0+1), Elvijs Jankovskis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS