"Lielvārde/Fat Pipe" rāda raksturu Tartu - atspēlējas un uzvar

24.09.2017

lielvarde_cinis16.jpg

Šodien Igaunijas pilsētā Tartu notika ELVI florbola līgas vīriešiem spēle, kurā spēkiem mērojās mūsu ziemeļu kaimiņu čempionvienība "EMU SK" un Latvijas vicečempione "Lielvārde/Fat Pipe". Mača vidū lielvārdieši bija nonākuši zaudētājos ar 0:3, bet spēja ne vien atspēlēties, bet arī uzvarēt ar 6:5. Izšķirošais vārtu guvums Toma Akmeņlauka kontā.

 

Latvijas vicečempione "Lielvārde/Fat Pipe" tikai vakar vakarā izcīnīja savu šosezon pirmo uzvaru, ne bez grūtībām ar 8:5 pārspējot Liepājas komanda "Kurši/Ekovalis", bet jau šorīt agri no rīta lielvārdiešiem bija jādodas uz Tartu, lai tur krustotu nūjas ar Igaunijas čempionvienību "EMU SK". Arī igauņi vakar aizvadīja spēli un pirmo uzvaru, savā laukumā ar 10:6 pārspējot "Ogres Vilkus". Tālais ceļš darīja savu - pēc pirmā perioda Lielvārdes komanda bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, pa golam iemeta Svens Ūe un ELVI līgas rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Semjonovs. Spēles vidū "EMU SK" bija panākusi jau 3:0 savā labā. Tikai 32. minūtē pirmos vārtus guva "Lielvārde/Fat Pipe" - 1:3, ar precīzu metienu izcēlās Rūdis Žukelis. Pēdējo periodu lieliski sāka lielvārdieši, kuri iemeta trīs vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 4:3. Igauņi gan vēl nebija padevušies - laukuma saimnieki atbildēja ar diviem goliem, divas minūtes un 16 sekundes pirms pamatlaika beigām atgūstot vadību - 5:4. Tomēr latviešiem šī laika bija pietiekami, lai izdarītu teju neiespējamo - 59. minūtē Sandris Virsnītis atjaunoja neizšķirtu (5:5), bet 12 sekundes pirms pamatlaika beigām "Lielvārdei/Fat Pipe" radās iespēja izpildīt soda metienu, ko teicami izmantoja Toms Akmeņlauks - uzvara ar 6:5.

 

Par labāko starp lielvārdiešiem atzina Sandri Virsnīti, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais. Pa 2 (1+1) punktiem guva Rūdis Žukelis un Toms Akmeņlauks. Labākā spēlētāja balvu "EMU SK" rindās saņēma Pāvels Semjonovs, kurš piedalījās visu piecu savas komandas vārtu guvumos - 5 (2+3) punkti. Semjonovs ar 14 (7+7) punktiem nostiprinājies turnīra rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī. 3 (2+1) punktus sakrāja viņa komandas biedrs Svens Ūe.

 

"EMU SK" - "Lielvārde/Fat Pipe" 5:6 (2:0, 1:1, 2:5)

Rezultatīvākie:

"EMU SK" - Pāvels Semjonovs 5 (2+3), Svens Ūe 3 (2+1), Aleksandrs Avtušenko 1 (1+0), Aleksandrs Petrovs 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" - Sandris Virsnītis 3 (2+1), Rūdis Žukelis 2 (1+1), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Niks Blumfelds 1 (1+0), Sandis Mihailovskis 1 (1+0), Antons Žuks 1 (0+1), Atis Blinds 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS