Arto Rīhimeki: "Pirmā nometne ar komandu bija patiešām veiksmīga"

14.09.2017

0latmcoaches.jpg

No 6. līdz 10. septembrim Latvijas vīriešu izlase aizvadīja otro treniņnometni 2018. gada pasaules čempionāta ciklā. Pirmo reizi ar komandu klātienē strādāja viss jaunais vadības korpuss - galvenais treneris Arto Rīhimeki un viņa asistenti Pertu Kitehonka un Ingus Laiviņš. Piecu dienu nometnes ietvaros notika kvalitatīvs treniņprocess, tika aizvadītas trīs starptautiskas pārbaudes spēles un izcīnīta otrā vieta Triju nāciju turnīrā Kocēnos.

 

Izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki pēc nometnes pauda apmierinātību ar šajā darba cēlienā paveikto: "Mūsu pirmā nometne ar komandu bija patiešām veiksmīga un izdevās izpildīt visas ieplānotās lietas. Viens no mērķiem bija pārbaudīt spēlētāju pozīcijas laukumā, lai saprastu kā viņi visatbilstošāk iederas mūsu spēles sistēmā un mēs ieguvām ļoti daudz lietderīgu informāciju un skaidras atbildes šajā jautājumā. Tika definētas Latvijas izlases vērtības, kas būs pamatā visam, ko darīsim, kā uzvedīsimies laukumā un arī ārpus tā."

 

Pēc veiksmīgā sākuma treneru korpuss jau kaļ turpmākos plānus, lai izlasi pēc iespējas labāk sagatavotu pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas 2018. gada sākumā notiks Valmierā: "Nākamā nometne būs novembrī un tajā mēs turpināsim strādāt pie komandas taktiskajiem risinājumiem, pievēršot uzmanību jau sīkākām detaļām un spēles sistēmas niansēm. Liels uzsvars tiks likts uz spēles ar bumbiņu attīstīšanu, sāksim vairāk runāt par standartsituācijām, vairākumu, mazākumu."

 

Starptautiskā loga ietvaros Kocēnos tika izspēlētas vēl vairākas pārbaudes spēles ar latviešu florbolistu dalību un Arto Rīhimeki neizslēdza iespēju, ka pēc tajās parādītā snieguma izlases kandidātu pulkā varētu parādīties dažas jaunas sejas: "Pozitīvi, ka šajā nedēļas nogalē mums bija iespēja darbībā pavērot plašāku Latvijas florbolistu loku, kas nav izlases kandidātu sarakstā un iespējams, ka pāris no redzētajiem kadriem uzaicināsim uz nometni novembrī."

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs no 30. janvāra līdz 3. februārim notiks Valmierā un Latvijas izlase sacentīsies ar Šveices, Krievijas, Itālijas, Ungārijas un Islandes valstsvienībām. 2018. gada pasaules čempionāta finālturnīram, kas no 1. līdz 9. decembrim risināsies Prāgā, kvalificēsies četru Eiropas grupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešo vietu ieņēmušās komandas.

JUGLASCIEMS