Sieviešu izlase uzvar kluba "AIF" komandu

10.09.2017

img_9687.jpg

Ar katru pārbaudes spēli uzlabojot savu sniegumu, Latvijas sieviešu florbola izlase šodien Somijā noslēdza treniņnometni ar uzvaru pār kluba "AIF" komandu - 6:4. Mūsu meitenēm panākums arī pēcspēles metienu sērijā - 2:0.

 

Latvijas sieviešu florbola izlase četru dienu laikā Somijā aizvadīja četras vērtīgas pārbaudes spēles. Divas pirmās bija ar Somijas U19 sieviešu izlasi - vienā mačā latvietes, kuras laukumā devās tieši no autobusa, kapitulēja ar 0:8, bet jau nākamajā izrādīja daudz nopietnāku pretestību, piekāpjoties vien ar 2:4. Vakar latvietes mērojās spēkiem ar florbola kluba "SB-Pro" sieviešu komandu, kam zaudēja ar 2:4, bet pēdējās dienas priekšpusdienā krustoja nūjas ar "AIF" florbolistēm. Divos pirmajos periodos Latvijas izlases vārtus sargāja Lauma Višņevska, bet trešajā - Kristīne Kirilova.

 

Jau spēles 2. minūtē rezultātu atklāja laukuma saimnieces, izvirzoties vadībā ar 1:0. Tiesa, latvietēm vajadzēja mazāk par divām minūtēm, lai atjaunotu līdzsvaru uz rezultātu tablo - 1:1. Ar precīzu metienu izcēlās Džeina Eglīte, kurai asistēja Rebeka Laure. 12. minūtē vadības grožus jau pārņēma mūsu florbolistes, jo skaitlisko vairākumu pēc Gunitas Kārkliņas piespēles realizēja Diāna Isjomina - 2:1. Otrās trešdaļas sākumā Latvījas florbolistēm vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, arī tā tika izmantoja - šoreiz Evelīnas Garbares piespēli saņēma Gunita Kārkliņa, kura burtiski ietrieca bumbiņu pretinieču vārtos (3:1). Jāatzīst, ka somietes nebūt nebija padevušās - līdz otrajam pārtraukumam viņas iemeta trīs bezatbildes vārtus, vēlreiz izvirzoties vadībā (4:3).

 

Pēdējā perioda sākumā laukuma saimnieču vārtsardze netika galā ar tālu Evelīnas Garbares metienu - 4:4, piespēle Diānas Isjominas kontā. Trešdaļas vidū latvietes ieguva iespēju gandrīz divas pilnas minūtes spēlēt piecatā pret trim somietēm. Savus jau otros vārtus šajā mačā guva Gunita Kārkliņa, kurai asistēja Evelīna Garbare - 4:3. "AIF" izmisīgi centās atspēlēties, spēles pēdējās minūtēs mājinieces pat nomainīja savu vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Kristīne Kirilova gan šajā mačā palika nepārspēta, bet pusminūti pirms mača beigām Laurai Gaugerei laukuma vidū izdevās pārtvert bumbiņu un no distances raidīt to somiešu vārtos - 6:4.

 

Tradicionālajā pēcspēles metienu sērijā savus "bullīšus" realizēja Evita Rudzīte un Anna Ankudinova, bet mūsu vārtsardze Lauma Višņevska tika galā ar visiem pretinieču metieniem - 2:0.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Gunita Kārkliņa

A

FK NND

2.

Paula Egle

U

FK NND

3.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

4.

Linda Lubgāne

A

Rīgas Lauvas

5.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

6.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

7.

Anna Ankudinova

U

Rīgas Lauvas

8.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

9.

Monika Džigure

U

Lekrings

10.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

11.

Laura Gaugere

A

Rubene

12.

Evita Rudzīte

A

Rubene

13.

Juta Muravska

A

Rubene

14.

Rebeka Laure

U

Rubene

15.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

16.

Madara Adamane

A

Rubene

17.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

18.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

19.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

20.

Lauma Višņevska

V

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

 Mediķis: Aleksandrs Matjuņins


SF
JUGLASCIEMS