Florbolistes piekāpjas somietēm

07.09.2017

img_8193.jpg

7. septembrī savu pirmo no četrām šonedēļ paredzētajām pārbaudes spēlēm Somijā aizvadīja Latvijas sieviešu florbola izlase, kas ar 0:8 piekāpās mājinieču U19 valstsvienībai. Pēcspēles metienu sērijā latvietes zaudēja ar 1:2.

 

Latvietes maču pret Somijas juniorēm sāka ar Kristīni Kirilovu vārtos, bet pirmās maiņas uzbrukumā kopā ar centru Elīzu Elizabeti Bērziņu spēlēja Evelīna Garbare un Diāna Isjomina, bet aizsardzībā - Gunita Kārkliņa un Lība Daija Mikova. Mača sākumā lielu ofensīvu ne no vienas komandas puses nebija - pretinieces vairāk izlūkoja viena otru. Pirmā ļoti reālā vārtu gūšanas iespēja bija latvietēm, taču mūsu jauniņā uzbrucēja Anna Ankudinova nespēja apspēlēt pretinieču vārtsardzi. Ko neizdarīja latvietes, to drīz vien iespēja somietes - 9. minūtē burzmā pie Kirilovas vārtiem izmanīgākas izrādījās pretinieces, kuras atklāja rezultātu (1:0). Vēl pēc minūtēs netālu no saviem vārtiem kļūdījās mūsu aizsardzības spēlētāja, ļaujot pretiniecēm rezultātu jau dubultot - 2:0. 16. minūtē noraidījumu nopelnīja Diāna Isjomina, arī šo iespēju somu juniores nekavējās izmantot - 3:0.

 

Otro periodu skaitliskā mazākumā sāka mājinieces, bet tiklīdz viņu piektā spēlētāja atgriezās laukumā, rezultāts kļuva jau 0:4. Spēles vidū rezultāts bija jau 5:0 somiešu labā, Latvijas izlases vārtos stājās Lauma Višņevska. Pēc otrās trešdaļas - 0:6. 46. minūtē uz Latvijas izlases vārtiem tika piespriests soda metiens, somiete meta spēcīgi un precīzi - tieši zem pārliktņa (0:7). Mača pēdējā minūtē pretinieces guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt pārliecinošu uzvaru ar 8:0.

 

Kā jau pirms spēles bija norunāts, tika aizvadīta arī pēcspēles metienu sērija. To ar skaistu "bullīti" atklāja Anna Ankudinova, izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 1:0. Mūsu vārtsardze Lauma Višņevska ar pirmo somiešu metienu tika galā - 1:0. Sērijas turpinājums mūsējām vairs nebija tik veiksmīgs. Pretinieces vienu reizi vēl trāpīja pa vārtu stabu, bet divas iespējas realizēja, kamēr latvietes somiešu vārtsardzi vairs nepārspēja un bija spiestas piekāpties ar 1:2.

 

Piektdien, 8. septembrī, Latvijas izlase ar Somijas U19 komandu tiksies vēlreiz, spēles sākums pulksten 18.00.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Gunita Kārkliņa

A

FK NND

2.

Paula Egle

U

FK NND

3.

Paula Sloģe

U

Rīgas Lauvas

4.

Linda Lubgāne

A

Rīgas Lauvas

5.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

6.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

7.

Anna Ankudinova

U

Rīgas Lauvas

8.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

9.

Monika Džigure

U

Lekrings

10.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

11.

Laura Gaugere

A

Rubene

12.

Evita Rudzīte

A

Rubene

13.

Juta Muravska

A

Rubene

14.

Rebeka Laure

U

Rubene

15.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

16.

Madara Adamane

A

Rubene

17.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

18.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

19.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

20.

Lauma Višņevska

V

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķis: Aleksandrs Matjuņins


SF
JUGLASCIEMS