Klāt "Latvian Open 2017" finālspēļu diena

27.08.2017

img_3727.jpg

Šovakar Valmierā un Kocēnos noslēgsies 11. starptautiskais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open". TOP grupas finālā pulksten 11.30 tiksies Somijas čempionvienība "SC Classic" un titulētais zviedru klubs "Storvrete", bet pulksten 14.00 paredzēts mačs par 3. vietu starp Latvijas vīriešu izlasi un somu komandu "Nokian KrP" ar latviešu leģionāru Moricu Krūmiņu sastāvā. Izšķirošās spēles interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

Vakar pusfinālā Latvijas izlase mērojās spēkiem ar četrkārtējo Zviedrijas čempioni "Storvrete", turklāt mūsu florbolistiem savus titulētos pretiniekus izdevās savā ziņā šokēt, jo jau 32. sekundē rezultātu atklāja mūsējie - ar precīzu metienu izcēlās Artis Savins, kuram asistēja Pēteris Trekše - 1:0. Tiesa, pirmā perioda izskaņā zviedri atbildēja ar savu vārtu guvumu, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 1:1. 22. minūtē "Storvreta" pirmo reizi izvirzījās vadībā (2:1), bet 24. minūtē uzgavilēt varēja Latvijas izlases līdzjutēji, jo pēc Toma Akmeņlauka piespēles vārtus guva Toms Bitmanis - 2:2.

 

Otrās trešdaļas turpinājums mūsējiem gan nebija veiksmīgs, jo burtiski katrs otrais metiens atrada vietu Kristiāna Ķīļa sargātajos vārtos - 2:8. Pēdējā periodā uz diviem zviedru vārtu guvumiem latvieši spēja atbildēt ar vienu golu - ar precīzu metienu izcēlās Edžus Ceriņš, kurš vārtu guvumā pārvērta Pētera Trekšes piespēli (3:10). Tieši divu rezultatīvo piespēļu autors Pēteris Trekše tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās.

 

Otrajā pusfinālspēlē starp somu klubiem "SC Classic" un "Nokian KrP" izteikts favorīts bija pirmais, bet ļoti iespējams, ka čempioni pārāk zemu novērtēja savu pretinieku spēku un cīņassparu. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts (2:2), līdzsvars uz rezultātu tablo bija vērojams arī pēc otrās trešdaļas (4:4), bet pēdējā perioda vidū "Nokian KrP" guva dīvus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:4. Tāds pats rezultāts bija arī nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām. "SC Classic" tomēr izdevās paveikt šķietami neiespējamo -  70 sek. pirms pamatlaika beigām rezultāts atkal kļuva neizšķirts, bet 21 sekundi pirms finālsvilpes Jere Pulkinens čempionu labā guva uzvaras vārtus. "Nokian KrP" latviešu leģionārs Morics Krūmiņš šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās.

 

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, izšķirošās cīņas par kausiem notiks arī citās grupās - vīriešu elites, vīriešu grupā 1, vīriešu grupā 2 un sieviešu komandu grupā. Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 2 eiro. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu, ieeja bez maksas.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Turnīra "Latvian Open 2017" spēles iespējams skatīties arī kanālā YouTube

SF
JUGLASCIEMS