Šodien startēs starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open"

24.08.2017

lo2017.jpg

No 24. līdz 27. augustam Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, un Kocēnu sporta namā jau 11. reizi norisināsies starptautisks florbola turnīrs "Latvian Open", kas iekļauts Starptautiskās Florbola federācijas vasaras elites turnīru sarakstā. Šoreiz pirmssezonas pārbaudes turnīrs pulcējis 31 komandu no sešām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Šveices un Krievijas.

 

Arī šogad turnīra ietvaros varēsim vērot pasaules klases klubu cīņas, jo uzaicināto vīriešu komandu grupā startēs trīs Somijas augstākās līgas komandas - čempione "SC Classic", Latvijas izlases spēlētāja Morica Krūmiņa pārstāvētā "Nokian KrP" un "Esport Oilers". Ar spēcīgajiem somiem cīnīsies arī četrkārtējā Zviedrijas čempione "Storvreta IBK", "UHC Uster" no Šveices augstākās līgas un Latvijas vīriešu izlases kandidātu sastāvs, kas uzsāk gatavošanos 2018. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas nākamā gada sākumā norisināsies Valmierā.

 

Jau ceturto gadu pēc kārtas organizatori turnīra spēcīgākās kategorijas sastāvu nokomplektējuši no klubiem, kuros varēsim vērot paša augstākā kaluma florbola zvaigznes. "SC Classic" sastāvā spēlēs pēdējā pasaules čempionāta simboliskās izlases aizsargs Kristers Savonens un viens no pasaules čempionu somu izlases līderiem Emeli Salins. "Storvreta IBK" uz Valmieru vedīs vairākus Zviedrijas izlases spēlētājus ar neordināro uzbrucēju Aleksandru Rudu un aukstasinīgo aizsargu Robinu Nilsbertu priekšgalā. "Nokian Krp" sastāvā atkal būs interesanti pavērot Latvijas izlases uzbrucēja Morica Krūmiņa sniegumu. Varēsim arī novērtēt, ko spējīgi likt pretī florbola lielvalstu klubiem būs Latvijas izlases kandidāti, kuriem šis būs pirmais pārbaudījums, uzsākot nākamo pasaules čempionāta ciklu.

 

Visaugstākā līmeņa speciālisti darbībā būs redzami ne tikai laukumā , bet arī uz komandu soliņiem - "SC Classic" cīņā vedīs divkārtējais pasaules čempions Peteri Nīki, kurš pēc pārtraukuma atgriezies pie Somijas izlases stūres. "Esport Oilers" vadīs bijušais "Nokian KrP" treneris Heiki Lūkonens, kurš līdz pasaules junioru čempionu titulam aizvedis pēdējās divas Somijas U19 izlases,  bet uz Šveices "UHC Uster" komandtiltiņa darbosies Šveices U19 izlases treneris Simons Mejers.

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas piecas komandas - "Rubene", "Ķekava", "Pārgauja", "FBK Valmiera" un "EMU SK" no Igaunijas. Tikpat vienību sacentīsies arī sieviešu "Elite" grupā - "FK Ķekava", "FK NND", "Rubene", "Rīgas Lauvas" un  "EMU SK" (Igaunija).

 

Vīriešu "Open 1" grupā startēs desmit komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Saulkalne", "Saint Petersburg United (Krievija)", "LU/FS Masters", "FC Uragan" (Krievija) un "Rubene - 1", bet B grupā iedalītas "Valmiera 1", "Irlava", "Rēzeknes BJSS", "Tērvete" un "FBK Spartak" (Krievija).

 

Vīriešu "Open 2" kategorija par uzvaru cīnīsies piecas komandas - "Brenguļi", "FK Vārme", "Nujas.lv", "Farm Dumperi.lv Club” un "JeNo".

 

Visās apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs. Spēļu kalendārs: ŠEIT

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 2 eiro. Bērniem un jauniešiem kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas. Spēles Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Kā jau ierasts, turnīra jaunumiem būs iespējams sekot mājaslapā: www.latvianopen.com, kā arī Twitter, Facebook un Instagram profilos.

SF
JUGLASCIEMS