FK "Ķekava" septīto sezonu pēc kārtas medaļās

07.04.2017

img_8110.jpg

Kamēr ELVI florbola līgas sievietēm finālspēle, kā arī vīriešu līgas abas spēles par medaļām notiks tikai rīt "Arēnā Rīga", šovakar Lielvārdes novada sporta centrā sieviešu līgas bronzas medaļas izcīnīja FK "Ķekava", kas mača vidū pret "Ķekavas Bulldogs" vēl bija iedzinējos ar 0:4, bet svinēja uzvaru ar 8:6. Ķekavietēm šī ir jau septītā medaļotā sezona pēc kārtas.

 

Savā starpā abas komandas šosezon bija aizvadījušas četras cīņas. Pirmajos divos mačos FK "Ķekava" svinēja pārliecinošas uzvaras ar rezultātiem 12:4 un 10:4, bet trešajā spēlē "Ķekavas Bulldogs" nominālajā izbraukuma mačā svinēja panākumu papildlaikā ar 8:7. Arī ceturtais regulārā turnīra mačs izvērtās gana spraigs, tajā FK "Ķekava" guva panākumu ar 5:4.

 

Aizejošās sezonas pēdējo Ķekavas derbiju ļoti veiksmīgi sāka "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, kuras jau pirmā perioda laikā pēc viena Ingas Ameteres un diviem Annas Mūrnieces metieniem izvirzījās vadībā ar 3:0. Kad otrās trešdaļas pirmajās sekundēs Natālija Babjuka panāca jau 4:0, varēja sākt domāt, ka "buldodzes" atkārtos pirms trim gadiem tepat Lielvārdē iespēto, atkal izcīnot bronzas godalgas. To izdarīt viņām varēja patraucēt tikai daudz titulētākā FK "Ķekava", kas to arī darīja - vēl otrā perioda laikā viņas pēc diviem Paulas Brunovskas un viena Elīzas Elizabetes metiena rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 3:4. 44.minūtes sākumā "Ķekavas Bulldogs" spēlētāja Kate Jeige atjaunoja savai komandai divu vārtu pārsvaru, bet turpinājumā piecus golus pēc kārtas iemeta FK "Ķekava" spēlētājas - Gundega Vancāne, Ilze Medne, Paula Brunovska, Jolanta Čerpinska, Laura Skujevska, pēc kuras raidījuma tobrīd jau tukšajos pretinieču vārtos rezultāts kļuva jau 8:5. "Ķekavas Bulldogs", spēlējot bez vārtsarga, 59.minūtē Kristiānas Grāvītes personā vienus vārtus vēl atguva, tomēr uzvaru ar 8:6 svinēja FK "Ķekava", tiekot pie kausa par trešo vietu un bronzas medaļām.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Jolantu Čerpinsku, kurai šajā mačā 2 (1+1) punkti. Tikpat punktu arī komandas kapteinei Elīzai Elizabetei Bērziņai. 3 (1+2) punktus guva Gundega Vancāne, bet ar "hat-trick" izcēlās Paula Brunovska. Labākās spēlētājas balvu komandā "Ķekavas Bulldogs" saņēma Līga Vancāne, kura ar trim piespēlēm bija rezultatīvākā. Divus golus iemeta Anna Mūrniece, bet Ingai Ameterei 2 (1+1) punkti. Medaļas un kausu komandai FK "Bulldogs" pasniedza Latvijas Florbola savienības valdes loceklis Ansis Kusiņš.

 

FK "Ķekava" - "Ķekavas Bulldogs" 8:6 (3:0, 1:3, 1:5)

Metienu attiecība:

34:22 (7:7, 15:7, 12:8)

Rezultatīvākās:

FK "Ķekava" - Paula Brunovska 3 (3+0), Gundega Vancāne 3 (1+2), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (1+1), Jolanta Čerpinska 2 (1+1), Ilze Medne 1 (1+0), Laura Skujevska 1 (1+0), Evija Poļakova 1 (0+1).

"Ķekavas Bulldogs" - Līga Vancāne 3 (3+0), Anna Mūrniece 2 (2+0), Inga Ametere 2 (1+1), Kate Jeige 1 (1+0), Kristiāna Grāvīte 1 (1+0), Natālija Babjuka 1 (1+0), Nikola Biezuma 1 (0+1).


JUGLASCIEMS