"Valmiera" nesasmeļ izlieto - finālā iekļūst "Triobet/Ulbroka"

02.04.2017

ulbroka_eglitis1.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem pirmo finālisti kļuvusi regulārā turnīra uzvarētāja "Triobet/Ulbroka", kas šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā pusfināla sērijas sestajā mačā jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:0, bet visā spēlē svinēja uzvaru ar 9:7. Visā sērijā ulbrokieši bija pārāki ar 4:2.

 

Šajā pusfināla sērijā, kas sākās Ulbrokas sporta kompleksā, pirmo uzvaru samērā pārliecinoši ar 6:2 izcīnīja Valmieras komanda. Jau nākamajā mačā, kas notika turpat Ulbrokā, laukuma saimnieki spēja revanšēties ar 5:3. Sērijas turpinājumā Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā vispirms spraigā cīņā tikai pašā pamatlaika izskaņā izšķirošo pārsvaru guva "Valmiera", kas bija pārāka ar 8:5, bet nākamajā mačā negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 6:0 svinēja "Triobet/Ulbroka", kopvērtējumā atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. Arī vakar Ulbrokas sporta kompleksā pie panākuma tika mājinieki, tikai šoreiz viņiem tas izdevās pagarinājumā, pateicoties Edžus Ceriņa uzvaras vārtiem - 7:6, sērijā - 3:2.

 

Šovakar sērija bija atgriezusies Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur pirmo periodu ārkārtīgi pārliecinoši aizvadīja "Triobet/Ulbroka", kas pēc Emīla Birķa, Jura Gribusta, Kārļa Bulāna un Kristera Eglīša rezultatīvajiem raidījumiem izvirzījās vadībā ar 4:0. Tikai 26.minūtē savu nulli no rezultātu tablo beidzot nodzēsa FBK "Valmiera" - skaitliskā vairākuma realizāciju ar precīzu metienu noslēdza Gatis Liepiņš (1:4). Triju vārtu deficīts laukuma saimniekiem bija arī pirms pēdējās trešdaļas - 3:6. Trešā perioda vidū viesi izvirzījās vadībā ar 9:4, bet uzreiz pēc tam valmierieši sāka mainīt savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tādā veidā viņiem izdevās atspēlēt veselus trīs vārtus - 7:9. Līdz pamatlaika beigām vēl bija atlikušas divas minūtes, taču "Triobet/Ulbrokas" aizsardzība "Valmieras" spiedienu izturēja un varēja svinēt uzvaru mačā ar 9:7, bet visā sērijā ar 4:2.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Jānis Jaunzems, kurš šajā mačā ar rezultativitāti gan neizcēlās. Divus golus iemeta Kristers Eglītis, 3 (2+1) punktus sakrāja Kārlis Bulāns, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Juris Gribusts. Par labāko starp valmieriešiem atzina "hat-trick" autoru Gati Liepiņu, trīs piespēles Artūra Bračkas kontā, divus golus iemeta Aigars Belasovs, bet 2 (1+1) punktus savāca Lauris Alvis Stiprais. 8. aprīlī "Arēnā Rīga" par zelta medaļām un čempionu kausu cīnīsies "Triobet/Ulbroka", bet "Valmieru" gaida spēle par bronzas godalgām. Pretinieki vēl nav zināmi, jo "Lielvārdes/FatPipe" un SK "Pārgauja" pusfināla sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts - 3:3.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FBK "Valmiera" - "Triobet/Ulbroka" 7:9 (0:4, 3:2, 4:3), sērijā 2:4

Metienu attiecība:

33:28 (6:9, 11:10, 16:9)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera": Gatis Liepiņš 3 (3+0), Ivo Balodis 3 (0+3), Aigars Belasovs 2 (2+0), Lauris Stiprais 2 (1+1), Mārtiņš Broks 1 (1+0), Ints Vilks 1 (0+1), Matīss Salmiņš 1 (0+1), Ričards Eglītis 1 (0+1).

"Triobet/Ulbroka": Juris Gribusts 4 (2+2), Kārlis Bulāns 3 (2+1), Kristers Eglītis 2 (2+0), Krišjānis Zeps 2 (0+2), Artūrs Jurševskis 2 (0+2), Edžus Ceriņš 1 (1+0), Kaspars Šķēls 1 (1+0), Emīls Birķis 1 (1+0), Niks Ķuzulis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS