"RSU/Babīte" atspēlējas no 0:3 un ielaužas finālā

26.03.2017

babite_gols1.jpg

Par Latvijas čempionāta florbolā vīriešu 1. līgas otru finālisti kļuvusi komanda "RSU/Babīte", kas šovakar viesos pie FK "Ogres Vilki" pusfināla sērijas ceturtās spēles vidū vēl zaudēja ar 0:3, bet spēja uzvarēt pagarinājumā ar 5:4. Finālā babītiešu pretiniece būs Jelgavas novada komanda FK "JeNo".

 

"RSU/Babītes" un "Ogres Vilku" pusfināla sērijas divas pirmās spēles notika babītiešu laukumā Spuņciemā. Ja pirmajā mačā laukuma saimnieki uzvarēja bez īpašām problēmām (4:2), tas otrajā tas viņiem izdevās tikai pagarinājumā - 5:4. Aizvakar, 24. martā, sērija bija pārcēlusies uz Ogres 1. vidusskolas sporta halli, tur samērā pārliecinošu uzvaru ar 6:3 guva ogrēnieši, uzlabojot savu situāciju kopvērtējumā - 1:2.

 

Šovakar abas komandas vēlreiz krustoja nūjas Ogrē. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, jāatzīst, ka vismaz spriedzes un notikumu negaidīto pavērsienu ziņā šis mačs pārspēja šodien ELVI florbola līgas vīriešiem pusfinālā notikušās spēles. Iepriekšējās cīņas gaitā gūto pozitīvo iespaidu iedvesmoti, ogrēnieši arī šīsdienas maču sāka rezultatīvi - līdz pirmā perioda vidum pēc Rinalda Oša, Edgara Birkenfelda un Elvija Kundžena-Kundženova metieniem "Ogres Vilki" izvirzījās vadībā ar 3:0, ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais periods. 35.minūtē "RSU/Babīte" spēlētājs Artūrs Garkalns izpildīja soda metienu, taču viņam neizdevās pārspēt Gunti Balodi, tāpēc rezultāts nemainījās. Tiesa, Edgars Poņemeckis realizēja skaitlisko vairākumu (1:3), bet 38.minūtē Bertrams Kalēhs laukuma saimnieku pārsvaru samazināja līdz minimumam - 2:3.

 

Pēdējās trešdaļas laikā FK "Ogres Vilki" uzbruka vairāk, bet viesi to darīja bīstamāk. Rezultāts nemainījās 14 minūtes, bet tad precīzs metiens padevās babītietim Otto Iisakki Raassinam - 3:3. Rezultāts, kas neapmierināja nevienu no komandām, noturējās nepilnas četras minūtes - tieši divas minūtes pirms pamatlaika beigām "RSU/Babītes" vārtsargu Edgaru Ošiņu ar patālu metienu no labās malas pārspēja Markuss Januševskis - 4:3. Tomēr Januševskim nebija lemts kļūt par šīs spēles varoni, jo pamatlaika pēdējās minūtes sākumā viesi, kuri tobrīd bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, spēja izlīdzināt rezultātu - 4:4, vārtu guvums Riharda Daiņa kontā. Atlikušajā laikā ogrēnietis Kārlis Krastiņš par bīstamu spēli saņēma noraidījumu uz piecām minūtēm, pagarinājumā savu komandu atstājot skaitliskajā mazākumā. Papildlaikā spēlējot četratā pret pieciem, ogrēnieši izturēja nepilnas divas minūtes - uzvaras vārtus "RSU/Babītes" labā guva Kaspars Vasaraudzis (5:4). Sērijā Babītes komanda triumfēja ar 3:1.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma izšķirošo vārtu autors Kaspars Vasaraudzis, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Edgars Poņemeckis. Par labāko starp ogrēniešiem atzina Rinaldu Osi, kura kontā viens gols. Tagad "RSU/Babīti" gaida spēle čempionu titulu, kurā tās pretiniece būs FK "JeNo", bet ogrēniešiem par bronzas medaļām būs jāpaspēkojas ar "Lielvārdi/Fans". Abas spēles notiks 2.aprīlī Lielvārdes novada sporta centrā.


SF
JUGLASCIEMS