My Floorball mēneša labākie - Z.Bankava un G.Lauga

22.03.2017

MyFloorball.jpg

Latvijas Florbola savienība (LFS) nosaukusi "MY FLOORBALL" mēneša labākos spēlētājus ELVI florbola līgā februārī – šo titulu izpelnījušies divi uzbrucēji - Zeltīte Bankava (Rubene) un Gvido Lauga (SK Pārgauja). Balvas laureātiem tiks pasniegtas sadarbībā ar uzņēmumu "SPORT REVOLUTION", kas ražo pasaulē pirmos sertificētos florbola trenažierus ar zīmolu "MY FLOORBALL".

 

ELVI florbola līgas sievietēm komanda "Rubene" (Kocēni) ar spēlējošo treneri Zeltīti Bankavu ierindā februārī piedalījās divās spēles, abās tiekot pie panākuma. Kocēnietes savā laukumā ar 14:4 sakāva "Rīgas Lauvas" (Z.Bankavai 4 (1+3) rezultativitātes punkti) un ar 7:3 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistes (Z.Bankavai divas rezultatīvas piespēles). Kocēnu "Rubene" ar 18 spēlēs izcīnītiem 46 punktiem kļuva par regulārā turnīra uzvarētāju, bet pusfināla pirmajās divās spēlēs uzvarēja "Ķekavas Bulldogs", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0. Zeltīte šosezon piedalījusies 11 spēlēs, gūstot 19 (8+11) punktus. Februāra sākumā Zeltīte Bankava Latvijas sieviešu izlases sastāvā Spānijas galvaspilsētā Madridē izcīnīja ceļazīmi uz pasaules čempionātu, četrās spēlēs izceļoties ar 9 (5+4) rezultativitātes punktiem.

 

ELVI florbola līgas vīriešiem komanda SK "Pārgauja" (Stalbe) ar Gvido Laugu uzbrukuma smailē pagājušajā mēnesī aizvadīja septiņus mačus, četros no tiem gūstot uzvaru. Regulārajā turnīrā stalbieši viesos ar 8:2 sagrāva "Bausku" (Laugas kontā divi goli), savā laukumā ar 5:6 piekāpās Kocēnu "Rubenei" (Laugam 5 (3+2) punkti un labākā spēlētāja balva), Rīgā ar 9:6 uzvarēja "Rockets" (Laugam viens vārtu guvums), savā laukumā ar 10:11 piekāpās "Talsiem/Irlavai" (Laugam 6 (3+3) punkti), kā arī ar 6:5 papildlaikā pārspēja "Ķekavu" (Laugam "hat-trick"). "Pārgauja" ar 22 spēlēs izcīnītiem 35 punktiem regulārajā turnīrā ieņēma 6. vietu, kvalificējoties izslēgšanas spēlēm, bet G.Lauga ar 63 (41+22) punktiem kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju. Februārī Stalbes komanda aizvadīja arī divas ceturtdaļfināla sērijas spēles, vispirms Cēsīs ar 6:1 sakaujot vietējo "Lekringu" (Laugam vēl viens "hat-trick"), bet pēc tam pagarinājumā piekāpjoties ar 4:5 (Laugam divi goli un labākā spēlētāja tituls). SK "Pārgauja" iekļuva pusfinālā, jo ceturtdaļfināla sērijā ar 4:3 izslēdza no cīņas par medaļām septiņkārtējo Latvijas čempioni "Lekrings". Septītās spēles pagarinājumā pēdējās sekundēs uzvaras vārtus Stalbes komandas labā guva tieši Lauga. Arī pusfināla sērijas pirmajā spēlē pret pašreizējo valsts čempioni "Lielvārdi/FatPipe" pagarinājumā ar precīzu metienu savai komandai uzvaru atnesa Lauga. Šobrīd šajā sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts - 1:1. G.Lauga šosezon kopumā guvis jau 82 (51+31) punktus un joprojām ir līgas rezultatīvākais spēlētājs.

 

MY FLOORBALL balvas ieguvēji 2016./2017.g. sezonā

MĒNESIS

ELVI FL sievietēm

ELVI FL vīriešiem

Septembris

Madara Adamane (Rubene)

Pēteris Trekše (Lekrings)

Oktobris

Inga Ametere (Ķekavas Bulldogs)

Kristers Eglītis (Ulbroka/Triobet)

Novembris

Gunita Kārkliņa (FK NND)

Toms Akmeņlauks (Lielvārde/FatPipe)

Decembris

Monika Džigure (Rīgas Lauvas)

Matīss Salmiņš (FBK Valmiera)

Janvāris

Līga Vancāne (Ķekavas Bulldogs)

Atis Stepāns (Rubene)

Februāris

Zeltīte Bankava (Rubene)

Gvido Lauga (SK Pārgauja)

 

MY FLOORBALL

JUGLASCIEMS