"Pārgauja" uzvar "Raķetes" un nodrošina sev 6. vietu

12.02.2017

pargauja_lo.jpg

Stalbes komanda "Pārgauja" šodien Rīgā ar 9:6 uzvarēja savu tuvāko sekotāju ELVI florbola līgas vīriešiem turnīra tabulā - galvaspilsētas klubu "Rockets", neatkarīgi no pēdējo spēļu rezultātiem nodrošinot sev 6. vietu. Ar piecām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā izcēlās stalbiešu spēlējošais treneris Ingus Laiviņš.

 

Stalbes "Pārgauja" šovakar viesojās Rīgā pie regulārā turnīra otro pusi ne pārāk veiksmīgi aizvadošās galvaspilsētas komandas "Rockets". Tomēr tieši mājinieki bija tie, kuri ātri vien atklāja rezultātu, bet 2. minūtes vidū jau atradās vadībā ar 2:0 (pa golam iemeta Kristaps Lapsiņš un Aivis Hammers). Līdz pirmajām pārtraukumam stalbieši Lauris Ābols un Edijs Vents atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 2:2. Otrās trešdaļas laikā viesi guva četrus bezatbildes vārtus, ar 6:2 piesakoties uz uzvaru un trim punktiem turnīra tabulā. Tiesa, pēdējā periodā "raķetes" spēja sagādāt pārsteigumu, 13. minūšu laikā atjaunojot neizšķirtu (6:6), turklāt divi pēdējie vārti tika gūti brīdī, kad laukuma saimnieki atradās skaitliskajā mazākumā. Tobrīd, kā izrādījās, "Rockets" pulveris beidzās, jo atlikušajā laikā trīs vārtus iemeta "Pārgauja", nodrošinot sev uzvaru ar 9:6.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Edgars Puriņš, kurš izcēlās ar "hat-trick", trīs golus iemeta arī Lauris Ābols, 3 (1+2) punkti Oskara Baloža kontā, 2 (1+1) punktus sakrāja Edijs Vents, bet rezultatīvākais ar piecām piespēlēm bija "Pārgaujas" spēlējošais treneris Ingus Laiviņš. Par labāko starp rīdziniekiem tika atzīts Edžus Bunka, kurš ar 4 (1+3) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divus golus iemeta Miķelis Dravnieks, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Henrijs Uzraugs un Aivis Hammers. Stalbes "Pārgaujai" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 33 punkti un jau nodrošināta 6. vieta.

JUGLASCIEMS