Čempioni smagā cīņā pieveic "Pārgauju" un atkal ir pirmie

13.11.2016

lielvarde_gols.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem pašreizējā čempione "Lielvārde/FatPipe" šovakar savā laukumā uzņēma Stalbes "Pārgauju", ko ne bez piepūles pārspēja ar 7:4, rezultatīvākais starp lielvārdiešiem ar 4 (1+3) punktiem bija spēlējošais treneris Atis Blinds. Lielvārdes komandai tā bija jau septītā uzvara pēc kārtas un astotā kopumā, ar 24 punktiem "Lielvārde/FatPipe" atguva turnīra tabulas pirmo pozīciju.

 

"Lielvārde/FatPipe" vakar savā laukumā sagādāja pirmo zaudējumu Rīgas komandai "Rockets" (9:7) un pēc ilgāka laika izvirzījās turnīra tabulas vadībā. Šodien "Triobet/Ulbroka" ar 3:2 uzvarēja Kocēnu "Rubeni", atbīdot lielvārdiešus uz otro vietu. Lai Latvijas Republikas dzimšanas dienu sagaidītu kā ELVI florbola līgas līdere, Lielvārdes komandai šovakar savā laukumā vajadzēja pieveikt Stalbes "Pārgauju". Tieši tāpat kā vakardienas spēlē pret "raķetēm", arī mačā pret "Pārgauju" lielvārdieši spēles rezultātu ļāva atklāt viesiem - 7.minūtē Gvido Lauga pārtvēra bumbiņu un ātrajā pretuzbrukumā pārspēja mājinieku vārtsargu Jāni Bramani - 1:0. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija neizšķirts, jo 17.minūtē savu vārtu gūšanas iespēju izmantoja laukuma saimnieku kapteinis Artūrs Skadiņš - 1:1. Otrās trešdaļas vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet līdz otrajam pārtraukumam trīs bezatbildes vārtus guva lielvārdieši, izvirzoties vadībā ar 5:2. Arī tuvojoties pamatlaika beigām, "Lielvārdei/FatPipe" bija divu vārtu pārsvars (6:4). Pēdējās minūtēs viesi mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet to šoreiz izmantoja mājinieki - deviņas sekundes pirms finālsvilpes punktu cīņai ar metienu tobrīd tukšajos pretinieku vārtos pielika lielvārdietis Mikus Valpēters - 7:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Artūrs Skadiņš, kuram šajā mačā divi vārtu guvumi. Tikpat golu arī Toma Akmeņlauka kontā, Gintam Klēģeram 3 (1+2) punkti, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija lielvārdiešu spēlējošais treneris Atis Blinds. Par labāko starp stalbiešiem atzina vārtsargu Dāvi Helmutu Zvejnieku, kurš atvairīja 25 no 31 pretinieku metiena. Ar "hat-trick" viņa komandā izcēlās Gvido Lauga. "Lielvārdei/FatPipe" pēc šīs uzvaras ir 24 punkti un pirmā vieta turnīra tabulā.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/FatPipe" - SK "Pārgauja" 7:4 (1:1, 4:1, 2:2)

Metienu attiecība:

31:21 (10:7, 9:6, 12:8)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/FatPipe" - Atis Blinds 4 (1+3), Gints Klēģers 3 (1+2), Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (2+0), Mikus Valpēters 1 (1+0).

SK "Pārgauja" - Gvido Lauga 3 (3+0), Lauris Ābols 1 (1+0), Oskars Balodis 1 (0+1).

JUGLASCIEMS