Sieviešu izlasei pirmā uzvara Somijā

06.11.2016

1275.jpg

Vakar Tamperē pie pirmā panākuma savā pārbaudes spēļu turnejā tika Latvijas sieviešu florbola izlase, kas ar 5:4 pārspēja vietējā kluba "Koovee" komandu. Šodien latvietes turneju noslēgs ar maču Helsinkos pret "Northern Stars".

 

Latvijas sieviešu izlase, kas izveidota no tikai Latvijas klubos spēlējošām florbolistēm, šīs nedēļas nogalē sava galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā atrodas treniņnometnē Somijā. Nometnes programmā ir arī trīs pārbaudes spēles ar vietējo klubu komandām. Piektdien, 4.novembrī, latvietes Helsinkos ar 6:9 piekāpās PSS florbolistēm, bet vakar, 5.novembrī, bija aizbraukušas uz Tamperi, kur krustoja nūjas ar "Koovee" spēlētājām. Sīvā un spraigā cīņā pie pirmā panākuma tika mūsu florbolistes, kuras svinēja uzvaru ar 5:4. Rezultatīvākā šajā mačā bija Edīte Bankava, kuras kontā 2 (1+1) punkti. Ar vārtu guvumu izcēlās Laura Gaugere, Paula Egle, Linda Dadajeva un Ieva Ločmele, bet pa rezultatīvai piespēlei izdarīja Anna Ankudinova, Evita Rudzīte, Santa Torstere un Juta Muravska. Pēc mača abas komandas sacenstās pēcspēles metienos. Arī šajā elementā uzvaru ar 3:2 guva latvietes. Pēc piecu metienu sērijas rezultāts bija 2:2 (savas iespējas bija izmantojušas Edīte Bankava un Linda Dadajeva). Turpinājumā līdz pirmajai kļūdai veiksme bija latviešu pusē, jo mūsu vārtsardze Kristīne Kirilova ar somietes metienu tika galā, bet Edīte Bankava arī vēlreiz bija precīza. Šodien Latvijas sieviešu izlase Somijas galvaspilsētā Helsinkos aizvadīs pēdējo no trim pārbaudes spēlēm, tiekoties ar komandu "Northern Stars".

 

Latvijas sieviešu valstsvienība gatavojas pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas no 1. līdz 5. februārim notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē. Mūsu izlase iekļauta EUR 4 kvalifikācijas grupā, kurā par ceļazīmi uz pasaules čempionātu cīnīsies ar čehietēm, ungārietēm, spānietēm un ukrainietēm. Finālturnīram automātiski kvalificēsies pirmās un otrās vietas ieguvējas, bet izlasei, kas ierindosies trešajā vietā, būs savi rezultāti jāsalīdzina ar citu grupu trešās vietas ieguvējām. Pasaules čempionāts florbolā sievietēm norisināsies Slovākijā 2017. gada nogalē - no 1. līdz 9. decembrim.

 

Latvijas sieviešu izlases kandidātes:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Ieva Ločmele

U

Rīgas Lauvas

2.

Linda Dadajeva

U

Rīgas Lauvas

3.

Anna  Ankudinova

U

Rīgas Lauvas

4.

Gunita Kārkliņa

A

FK NND

5.

Paula Egle

U

Lekrings

6.

Santa Torstere

U

FK NND

7.

Jolanta Tauriņa-Ieveniece

V

Rubene

8.

Juta Muravska

A

Rubene

9.

Rebeka Laure

U

Rubene

10.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

11.

Madara Adamane

A

Rubene

12.

Evita Rudzīte

U

Rubene

13.

Kristīne Kirilova

V

Rīgas Lauvas

14.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

15.

Ieva Priede

U

FK NND

16.

Inga Ametere

U

Ķekavas Bulldogs

17.

Zanda Ozoliņa

 U

Ķekavas Bulldogs

18.

Laura Gaugere

A

Rubene

19.

Linda Līce

A

Rubene

20.

Edīte Bankava

U

Rubene

21.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Mediķis: Aleksandrs Matjuņins

JUGLASCIEMS