Sieviešu 1. līgas līdere - Cēsu "Lekrings"

18.10.2016

lekrings_damas16.jpg

Šomēnes startēja Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1. līgas turnīrs. Šobrīd līderes gods pieder Cēsu "Lekringam", kurai gan nav izdevies izvairīties no zaudējuma. Cēsniecēm uz pēdām min Kocēnu "Rubene-1" un Rīgas "FK NND/RJTC".

 

Cēsu "Lekrings" jaunajā čempionātā aizvadījusi četras spēles, trijās no tām izcīnot uzvaru (9 punkti). Turnīrs gan tika sākts ar spraigā cīņā piedzīvotu zaudējumu - 2. oktobrī cēsnieces viesojās Kocēnos pie "Rubene-1", kam piekāpās ar 7:8, lai gan pirms pēdējās trešdaļas bija vadībā ar 7:4. Uzvaras vārtus kocēniešu labā 28 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Simona Grāpēna, bet rezultatīvākā starp mājiniecēm ar 5 (1+4) punktiem bija Laura Gaugere. Labākās spēlētājas balvu saņēma divu vārtu autore Juta Muravska. Par labāko starp cēsniecēm atzina Klintu Mārtiņjēkabu, kuras kontā 4 (2+2) punkti. Ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Anete Blūma, bet divus vārtus iemeta Paula Egle. 7. oktobrī "Lekrings" savā laukumā ar 9:7 pieveica Jēkabpils FK "Sala". Arī šajā mačā rezultatīvākā Cēsu komandā bija Klinta Mārtiņjēkaba, kurai 6 (5+1) punkti, pa 3 (1+2) punktiem sakrāja Paula Egle un Jolanta Kļava, ar diviem goliem izcēlās Džeina Eglīte, bet labākās spēlētājas tituls tika Kristīnei Ločmelei. Jēkabpils komandā par labāko atzina Rūtu Lībiete, kurai, tāpat kā Linda Dadajevai, divi goli, pa 2 (1+1) punktiem Ievai Ločmelei un Paulai Sloģei.

 

Vēl divas uzvaras cēsnieces izcīnīja pagājušās nedēļas nogalē. 15. oktobrī "Lekrings" Rīgā ar 11:4 sagrāva "FK NND/RJTC". Klintai Mārtiņjēkabai otro maču pēc kārtas 6 (5+1) punkti, ar "hat-trick" izcēlās Džeina Eglīte, 3 (1+2) punkti Jolantai Kļavai, bet par labāko spēlētāju atzina Paulu Egli, kuras kontā viena rezultatīva piespēle. Rezultatīvākā starp rīdziniecēm ar 2 (1+1) punktiem bija Agnese Vanaga, bet par labāko atzina vienu vārtu autori Anniju Madaru Mozgu. 16. oktobrī Cēsu komanda viesojās Liepājā pie "LiepU", kur izrādījās pārāka ar 8:3. Neapturama bija Paula Egle, kura iemeta sešus vārtus, bet par labāko spēlētāju atzina vienu vārtu autori Kati Melderi. Labākās spēlētājas balvu Liepājas komandā saņēma Inga Petkus, kura izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

 

Tikai divas spēles līgā aizvadījusi, bet abās uzvaru izcīnījusi Kocēnu "Rubene-1" (6 punkti). Kocēnietēm ne tikai smagi nācis panākums mačā pret ambiciozajām cēsniecēm, bet arī 8. oktobrī viesos ar vienu vārtu pārsvaru svinēta uzvara pār "Irlavu/Tukumu" - 5:4. 4 (3+1) punktus uzvarētāju labā guva Laura Gaugere, 3 (1+2) punktus pievienoja Rebeka Laure, bet par labāko atzina Zani Ziedoni, kura izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Irlavnieču labā Līva Kalniņa guva divus vārtus, 2 (1+1) punktus savāca Linda Jēgere, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Guntra Stocka, kuras kontā viens rezultatīvs metiens.

 

Turnīra tabulas 3. vietā atrodas Rīgas "FK NND/RJTC" (6 punkti), kam ne tikai zaudējums "Lekringam", bet arī divas uzvaras. 1. oktobrī rīdzinieces viesos ar 7:3 uzvarēja "Irlavu/Tukumu". 4 (2+2) punktus guva Annija Aņikejeva, kurai arī labākās spēlētājas gods, bet ar diviem goliem izcēlās Kristīne Ieviņa. Mājinieču labā divus golus iemeta Ieva Kalniņa, kura saņēma labākās spēlētājas balvu, 2 (1+1) punkti Diānai Mazjānei. 8. oktobrī rīdiznieces savā laukumā uzņēma "LiepU" komandu, ko pieveica ar 8:4. Par labāko spēlētāju Rīgas komandā atzina somieti Emīliju Vahakoski, kuras kontā viena piespēle. Rezultatīvākā ar 4 (3+1) punktiem bija Agnese Vanaga, divus golus iemeta Baiba Latiša, bet 2 (1+1) punkti Annijas Aņikejevas kontā. Par rezultatīvāko starp liepājniecēm ar 3 (1+2) punktiem kļuva Karīna Mičule, 2 (1+1) punkti Irīnai Štūlai-Pankokai, bet labākās spēlētājas balvu saņēma Kristīne Manteniece.

 

Pa vienai uzvarai jaunajā sezonā guvušas Jēkabpils FK "Sala" (3 punkti) un "Irlava/Tukums" (3 punkti). Jēkabpilietes 1. oktobrī savā laukumā ar 13:0 sagrāva Liepājas "LiepU", 6 (3+3) punktus un labākās spēlētājas balvu ieguva Ieva Dimante, 5 (4+1) punkti Ritai Rancānei, bet 4 (2+2) punkti Lindai Dadajevai. Par labāko starp liepājniecēm atzina vārtsardzi Aneti Kaminsku, pa kuras vārtiem tika izdarīti 65 metieni. Arī irlavniecēm vienīgais panākums tieši pret "LiepU" - 15. oktobrī savā laukumā ar 6:2. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām atzina Aneti Mizgu, kurai 3 (2+1) punkti, bet Diānai Mazjānei 2 (1+1) punkti. Labākās spēlētājas balvu "LiepU" rindās saņēma Annija Jurgute.

 

Līgas rezultatīvākā spēlētāja ar 17 (13+4) punktiem šobrīd ir Klinta Mārtiņjēkaba (Lekrings), 12 (9+3) punkti viņas komandas biedrenei Paulai Eglei, bet 3. vietā 9 (4+5) punktiem atrodas kocēniete Laura Gaugere. Starp vārtsardzēm vislabāk veicies Kristīnei Kirilovai (FK Sala), kura aizvadījusi vienu spēli, nekapitulējot ne reizi. Sintija Bāliņa (Rubene-1) atvairījusi 82.81% pretinieču metienu.

SF
JUGLASCIEMS