1. līgas vadībā "Lielvārde/Fans", bez zaudējumiem - "LU/FS Masters"

17.10.2016

lu_fs_2016.jpg

Latvijas florbola čempionāta vīriešu 1. līgā lielākā daļa komandu aizvadījušas piecas vai sešas spēles. Tikai uzvaras visos piecos mačos izcīnījusi Rīgas "LU/FS Masters", bet turnīra tabulas 1. vietā ar 15 punktiem atrodas "Lielvārdes/Fans" florbolisti.

 

Turnīra līdere "Lielvārde/Fans" pagājušajā nedēļā izcīnīja divas uzvaras izbraukumā, kopumā tai jau 15 punktu. 14.oktobrī lielvārdieši viesojās pie FK "Saulkalne" un bija pārāki ar 9:7. Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Matīss Pēteris Polis, kura kontā 6 (4+2) punkti, tikai par vienu punktu mazāk Dāvim Janovskim - 5 (3+2). Par labāko spēlētāju "Lielvārdes/Fans" rindās tika atzīts vārtsargs Raivis Puzulis, kurš atvairīja 24 pretinieku metienus. Komandā "Saulkalne" 4 (3+1) punktus guva Oskars Vāvers, ar "hat-trick" izcēlās Aleksandrs Mahortovs, bet Edmundam Lauvam trīs rezultatīvas piespēles. Labākā spēlētāja balvu saņēma Alens Dilāns, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Vakar lielvārdieši pretinieku laukumā tikās ar "Kuldīgu", ko pārspēja ar 6:5. Labākā spēlētāja gods uzvarētāju rindās tika Dāvim Janovskim, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākais, divi goli Rūdim Žukelim. Rezultatīvākais starp kuldīdzniekiem ar trim piespēlēm bija Ivo Solomahins, pa diviem vārtu guvumiem Kristam Bergmanim un Niklāvam Ērcītim, kuram arī labākā spēlētāja gods.

 

Savu uzvaru sēriju līdz piecām pagarināja Rīgas komanda "LU/FS Masters" (14 punkti), tiesa, aizvakar studentiem vienu punktu Kocēnos atņēma vietējā "Rubene-1", kas piekāpās tikai pēcspēles metienos - 6:7. Izšķirošo bullīti viesu labā realizēja Rolands Peļņa, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti un labākā spēlētāja tituls. 2 (1+1) punkti arī viņa komandas biedram Ērikam Akulovam. Par labāko starp kocēniešiem atzina Ārniju Kuratņiku, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 14.oktobrī "LU/FS Masters" viesojās pie FK "Madona" un izcīnīja uzvaru ar 11:7. 7 (3+4) punktus uzvarētāju labā guva Krists Paulovičs, pa trim goliem iemeta Ēriks Akulovs un Viktors Vansovičs, bet par labāko atzina Mārtiņu Vilmani, kurš palika bez rezultativitātes punktiem. Madoniešu labā piecus golus iemeta Edgars Gailums, kuram tika labākā spēlētāja balva, 4 (1+3) punkti Sandija Kalniņa kontā.

 

3.vietu turnīra tabulā ieņem FK "JeNo" (13 punkti), kas pagājušajā nedēļā aizvadīja tikai vienu spēli, turklāt piedzīvoja pirmo zaudējumu, viesos ar 7:8 pagarinājumā atzīstot "Kuldīgas" pārākumu. Tieši kuldīdznieki bija tie, kuriem pamatlaika izskaņā nācās atspēlēties - 59.minūtē Ivo Solomahins ar trāpīgu metienu panāca neizšķirtu (7:7), bet papildlaika pirmajā minūtē Krists Bergmanis guva uzvaras vārtus - 8:7 ET. Labākā spēlētāja balvu laukuma saimnieku rindās saņēma četru vārtu autors Ivo Solomahins, pa diviem goliem Pētera Birznieka un Krista Bergmaņa kontā. Par labāko starp Jelgavas novada florbolistiem atzina Edgaru Lapkovski, kuram 4 (3+1) punkti, 4 (2+2) punkti Arta Leiniša kontā, bet rezultatīvākais ar 5 (2+3) punktiem bija Kaspars Lisovskis.

 

Turnīra tabulas 4.vietā ar 11 punktiem atrodas FK "Ogres Vilki", kam pagājušas nedēļas nogalē divas uzvaras. Sestdien ogrēnieši ciemojās pie FK "Roja Rauda Print", kur ļoti rezultatīvā cīņā svinēja panākumu ar 16:9. Par labāko starp viesiem atzina Tomu Rislingu, kura kontā 6 (5+1) punkti, Elvijam Jankovskim 5 (1+4) punkti, Edgara Birkendeldam 4 (3+1) punkti, 3 (1+2) punkti Rihardam Zvirgzdiņam, bet pa diviem goliem iemeta Mareks Šaicāns un Kārlis Krastiņš. Labākā spēlētāja balvu Rojas komandā saņēma Sandijs Eglītis, kuram 4 (1+3) punkti, ar "hat-trick" izcēlās Roberts Jaunozols, bet Rihards Fīrmanis iemeta divus golus. Svētdien "Ogres Vilki" Kocēnos bija mājinieces lomā mačā pret vietējo "Rubene-1" un spraigā cīņā svinēja panākumu ar 3:2. Uzvaras vārti Kārļa Krastiņa kontā, bet rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Elvijs Jankovskis, kuram arī labākā spēlētāja balva. Par labāko starp kocēniešiem atzina Uģi Karasevu, kurš šajā mačā palika bez punktiem.

 

11 punktu šobrīd ir arī turnīra tabulas 5.vietas īpašniecei "RSU/Babītei". 13.oktobrī babītieši Cēsīs ar 16:9 sakāva vietējo "Lekringu". Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Edgars Poņemeckis, kuram 7 (2+5) punkti, viņa komandas biedram Reinim Rugājam četri goli, 4 (1+3) punkti arī Jānim Justamentam, ar 3 (2+1) punktiem izcēlās Artūrs Garkalns, bet Reinis Millers guva divus vārtus. Par labāko starp cēsniekiem atzina Edgaru Leitenu, kurš protokolā ar gūtiem punktiem neatzīmējās, Cēsu komandas labā četrus vārtus guva Pēteris Trekše, bet 3 (1+2) - Kevins Šmits.

 

Visu spēļu rezultāti: ŠEIT

 

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta 1.vietu ieņēmis FK "Ogres Vilki" uzbrucējs Elvijs Jankovskis, kuram jau 20 (10+10) punktu. Ar 18 (12+6) punktiem seko madonietis Edgars Gailums, pa 17 punktiem Kristam Paulovičam (LU/FS Masters) un Matīsam Pēterim Polim (Lielvārde/Fans), bet pa 16 punktiem Tomam Rislingam (FK Ogres Vilki) un Sandijam Kalniņam (FK Madona). Starp līgas vārtsargiem, kuru nospēlējuši vairāk par vienu spēli, labākais rādītājs ogrēnietim Guntim Balodim - 89.55% atvairītu metienu. Ar 87.50% seko Reinis Pilka (FK JeNo), bet irlavniekam Alvim Salam 86.96%.

SF
JUGLASCIEMS