"Rubene-1" gaida savu pretinieci finālā

05.04.2016

rubene_1_siev.jpg

Par Latvijas Florbola čempionāta sieviešu 1.līgas finālisti kļuvusi Kocēnu komanda "Rubene-1", kas pusfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 7:1 un 10:3 uzvarēja Cēsu "Lekringu". Otra fināliste kļūs zināma 8.aprīlī, jo Jēkabpils FK "SALA" un Rīgas FK "NND/RJTC" duelī rezultāts pēc diviem mačiem ir neizšķirts - 1:1.

 

"Lekringa" un "Rubene-1" pusfināla cīņa sākās Cēsīs, kur kocēnietes svinēja pārliecinošu uzvaru ar 7:1. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīta divu piespēļu autore Juta Muravska, bet rezultatīvākas par viņu bija Nora Zvirbule ar 2 (1+1) punktiem un Laura Gaugere, kurai 3 (1+2) punkti. Labākās spēlētājas balvu Cēsu komandā saņēma Vita Eglīte, bet goda vārtus guva Klinta Mārtiņjēkaba. Sērijas otrajā mačā, kas notika Kocēnos, otrā perioda vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), taču cīņas turpinājumā vēlreiz izpaudās "Rubene-1" pārākums - kocēnietes svinēja uzvaru ar 10:3, sērijā triumfējot ar 2:0. Par labāko spēlētāju pasludināja Lauru Gaugeri, kurai četri goli, 4 (1+3) punkti Elizabetei Pavlovskai, bet pa trim punktiem guva Nora Zvirbule un Juta Muravska. Labākās spēlētājas tituls "Lekringa" rindās tika Katei Melderei, kura izcēlās ar vienu precīzu raidījumu.

 

Pusfināla sēriju starp FK "NND/RJTC" un FK "SALA" ar uzvaru Rīgā (6:4) sāka jēkabpilietes. Par labākajām spēlētājām abu komandu rindās tika atzītas vārtsardzes - jēkabpiliete Alise Lakija Širve atvairīja 27 no 31 pretinieču metiena, bet rīdziniece Liāna Aldiņa tika galā ar 36 no 42 raidījumiem. Rezultatīvākā Jēkabpils komandā ar "hat-trick" bija Linda Dadajeva, trīs piespēles Kristiānai Grāvītei, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Paula Zute un Ieva Ločmele. Rīgas komandā ar diviem goliem izcēlās Alise Kazaine. Otrajā mačā, kas notika Jēkabpilī, ar 8:5 uzvarēja FK "NND/RJTC". Uzvarētāju labā trīs golus iemeta Alise Kazaine, 2 (1+1) punktus savāca Annija Aņikejeva, bet pa divām piespēlēm izdarīja Sindija Žīgure un Santa Kazaine. Labākās spēlētājas balva tika vārtsardzei Janai Filipsonei, kura atvairīja 49 no 54 metieniem. Par labāko starp jēkabpilietēm atzina divu vārtu autori Ievu Dimanti, pa 2 (1+1) punktiem guva Rita Rancāne un Paula Sloģe.

 

Pusfināla sērijas starp FK "SALA" un FK "NND/RJTC" izšķirošā spēlē notiks 8.aprīlī pulksten 20.30 Aizkraukles sporta centrā. Sieviešu 1.līgas spēles par medaļām paredzētas 16.aprīlī, to norises vieta vēl tiks precizēta.

SF
JUGLASCIEMS