Šovasar seši "Ghetto Floorball" turnīri notiks Mārupē

22.04.2014

ghettogames_2014a.jpg

"Ghetto Games" kustība sadarbībā ar Mārupes novada pašvaldību šogad realizēs sporta aktivitāšu sēriju "Ghetto Games Mārupē", kas visas vasaras garumā piedāvās sportiskas aktivitātes gan mārupiešiem, gan novada viesiem, tostarp arī sešus "Ghetto Floorball" turnīrus.

 

"Ghetto Games" ielu kultūras un sporta kustība savu sesto sezonu uzsāk ar ievērojamu paplašināšanos piedāvāto pasākumu klāstā – 150 dažāda mēroga pasākumi vairāk kā 20 Latvijas pilsētās. Regulāru sportisko aktivitāšu lomu jauniešu brīvā laika pavadīšanā, it īpaši vasaras brīvlaikā, arvien vairāk sāk novērtēt Latvijas pašvaldības. Tieši tādēļ seši ielu florbola turnīri, kā arī astoņi ielu basketbola turnīri, 16 ielu futbola turnīri un 60 treniņi ielu vingrošanā notiks Mārupē.

 

Jaunais projekts ietver sevī ielu sporta veidu pasākumu sēriju, kas no 5.maija līdz 25.augustam katru pirmdienu pulcēs jauniešus vienā lokācijas vietā – Kantora ielā 97, lai radītu Mārupes novadā pastāvīgu ielu sporta un kultūras platformu. "Ghetto Games" šo sešu gadu laikā ir pierādījusi, ka viena lokācijas vieta spēj vislabāk uzturēt regulāru kontaktu ar jauniešiem, paust pareizās vērtības un attīstīt jauniešu personību, kas ļautu veidoties veselīgai sabiedrībai un labai, harmoniskai videi.

 

"Ghetto Games" Mārupē piedāvās populārākos ielu sporta veidus – "Ghetto Floorball" turnīrus, "Ghetto Basket" ielu basketbolu, Mārupes čempionātu ielu futbolā, kā arī bezmaksas ielu vingrošanas treniņus. Ielu vingrošanas treniņi, sākot ar 19.maiju, norisināsies katru nedēļu no pirmdienas līdz ceturtdienai trīs dažādās lokācijas vietās – pirmdienās un trešdienās Kantora ielā 97, ceturtdienās Tīrainē pie BMX trases (Tīraines dārza iela 6), bet otrdienās Jaunmārupē pie ūdenstorņa (Mazcenu aleja 3/1). Šajos pasākumos varēs piedalīties ikviens, kurš sevī jūt vēlmi pavadīt vasaru sportiski, veselīgi un aktīvi.

 

Pieteikšanās pirmdienas futbola, florbola un basketbola turnīriem norisināsies pasākumos uz vietas, vai arī iepriekš reģistrējoties www.ghettogames.lv. Īpaši jāatzīmē, ka Mārupes novadā dzīvojošajiem jauniešiem dalība ielu florbola, ielu basketbola un ielu futbola turnīros būs bez maksas. Savukārt iepriekšēja pieteikšanās ielu vingrošanas treniņiem nav nepieciešama.

 

"Ghetto Games" ir šobrīd lielākā un populārākā jauniešu kustība Latvijā, kurā iesaistās 50 000 jauniešu un kas sevī apvieno tādus sporta veidus kā ielu florbols ielu basketbols, ielu futbols, ielu dejas, ekstrēmie sporta veidi (skeitbords, inline, BMX, MTB, triāls), ielu vingrošana, regbijs, armrestlings, velotriāls, velopolo u.c. Projekta aktivitātes notiek gan Rīgā (Grīziņkalna skeitparkā, katru nedēļu), gan citviet Latvijā – katru gadu sezonas garumā tiek realizēti ap 70 pasākumu 15 Latvijas lielākajās pilsētās.

 

Papildu informācija:

Gunta Lipiņa, "Ghetto Games" menedžere

gunta.lipina@gmail.com, 26399856

SF
JUGLASCIEMS