Mūsu juniores divas reizes sakauj Igaunijas čempiones

20.04.2014

juniores_2014.jpg

No 17. līdz 21.aprīlim Latvijas sieviešu U19 izlase aizvada pēdējo treniņnometni pirms došanās uz pasaules čempionātu, kas no 30.aprīļa līdz 4.maijam notiks Polijā. Nometnes laikā mūsu valstsvienība bija aizbraukusi uz Tartu, kur divās pārbaudes spēlēs pārliecinoši apspēlēja Igaunijas čempiones - EMÜ SK florbolistes.

 

Pēdējā treniņnometne, kas notiek Kocēnu sporta namā, juniorēm ir ļoti piesātināta, jo tās laikā bija paredzēti ne tikai treniņi, bet arī četras pārbaudes spēles – grafiks gluži kā pasaules čempionātā. Jau 17.aprīlī meiteņu izlase mērojās spēkiem ar Kocēnu novada čempionāta komandu "Eži" – durstīgie izrādījās pārāki ar 7:3. Toties nākamajā dienā juniores ar 4:3 uzvarēja citu vietējo amatieru komandu – STK, to pašu, kurai pirms nepilna mēneša zaudēja ar 2:8.

 

19.aprīlī izlase sēdās autobusā, lai dotos uz pārbaudes spēli Tartu. Tās paša dienas vakarā mūsu meitenes pieveica Igaunijas čempionvienību EMÜ SK ar 7:4. Šodien, pierādot kā tā nebija nejaušība, latvietes svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru pār tām pašām pretiniecēm – 10:3.

 

Latvijas sieviešu U19 izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pēc Igaunijā aizvadītājām pārbaudes spēlēm pastāstīja, ka pretinieces bija savā optimālajā sastāvā, tomēr esot atvainojušās, ka pēc uzvaras savā čempionātā, kas svinēta pirms divām nedēļām, neesot vairs nopietni trenējušās. Latvijas izlases uzvaru galvenā kaldinātāja ir mūsu komandas pirmā maiņa ar Elīzu Elizabeti Bērziņu, Ingu Ameteri un Moniku Džiguri uzbrukumā, kā arī Lieni Krauju un Zani Justamenti aizsardzībā. Vārtos viena otru mainījušas Kristīne Kirilova un Dana Gulbe, kura izsaukta uz nometni, jo savainojumā iedzīvojusies Jana Filipsone. Dažādas traumas esot vēl dažām laukuma spēlētājām, tomēr viņas uz pasaules čempionātu visdrīzāk dosies. Ja Filipsone nebūs gatava ar pilnu atdevi spēlēt Polijā, nav izslēgta viņas aizstāšana ar Gulbi.

 

Šovakar un rīt no rīta juniorēm paredzēti divi pēdējie treniņi, bet jau 28.aprīlī viņas sēdīsies autobusā, lai dotos uz pasaules čempionātu Polijā. Sestajā pasaules čempionātā, kas notiks no 30.aprīļa līdz 4.maijam, latvietes spēlēs A divīzijā kopā ar somietēm, zviedrietēm, šveicietēm, čehietēm, polietēm, slovākietēm un ungārietēm. Latvijas izlase ielozēta A apakšgrupā, kur tās pretinieces būs Somijas, Čehijas un Polijas valstsvienības.

 

Latvijas U19 sieviešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

U

Elīza Elizabete Bērziņa

FK Ķekava

2.

U

Monika Džigure

Rīgas Lauvas

3.

A

Liliāna Jakovicka

Rīgas Lauvas

4.

U

Inga Ametere

Ķekavas Bulldogs

5.

A

Zanda Ozoliņa

Ķekavas Bulldogs

6.

A

Viktorija Višņevska

Rīgas Lauvas

7.

A

Liene Krauja

Rīgas Lauvas

8.

U

Paula Sloģe

Rīgas Lauvas

9.

U

Ieva Ločmele

Rīgas Lauvas

10.

A

Justīne Čēma

Rīgas Lauvas

11.

U

Kristiāna Grāvīte

Rīgas Lauvas

12.

V

Kristīne Kirilova

Rīgas Lauvas

13.

U

Keita Druvaskalna

Rīgas Lauvas

14.

U

Rebeka Laure

Rubene

15.

A

Zane Justamente

Rubene

16.

U

Karīna Fatejeva

Rubene

17.

U

Lāsma Mangule

Rubene

18.

A

Evelīna Freimane

RSU

19.

U

Santa Neimane

RSU

20.

V

Jana Filipsone

RSU

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Trenere: Zeltīte Bankava

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Baiba Rajecka

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Komanda menedžere: Maija Zēmele

JUGLASCIEMS