Noslēgušās "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm - 2014"

03.04.2014

img_7320.jpg

Trešdien, 2.aprīļa pēcpusdienā, Kocēnu sporta namā paralēli uz trim mazajiem laukumiem norisinājās 3 pret 3 turnīrs bez vārtsargiem "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm – 2014". Turnīru, kas notika jau otro gadu pēc kārtas, un kā mērķis ir popularizēt florbolu meiteņu vidū, organizēja "Kocēnu sporta klubs" sadarbībā ar Kocēnu novada pašvaldību.

 

Pavisam piedalījās 19 komandas no Kocēniem, Rubenes, Dikļiem, Stalbes, Brenguļiem, Kauguriem, kā arī Mazsalacas un Ķekavas, kuru sastāvā kopumā startēja 73 spēlētājas. Daudzas komandas izcēlās ar asprātīgiem komandu nosaukumiem, kā, piemēram, "Ugunīgās", "Ašās", "Sapņu komanda 2014", "Pipari", "Pingvīni", "Sauļuki", "Labie spēlētāji", "Dimanti", "Neuzveicamās meitenes", "Damuziko". Citas atkal pārstāvēja savas skolas (Dikļu, Kauguru, Brenguļu, Stalbes, Mazsalacas) un klubus, kuros trenējas (Ķekavas Bulldogs, Rubene). Tāpat bija komandas, kas bija izgatavojušas ne tikai jaunas formas speciāli turnīram, bet pat vienojušās par vienādu matu sakārtojumu visām spēlētājām.

 

Turnīrs norisinājās divās vecuma apakšgrupās – 1)2001.-2002.g.dzimušajām meitenēm un 2)2003.gadā dzimušajām un jaunākām meitenēm. Vecākajā grupā startēja 12 komandas, kas tika sadalītas divās apakšgrupās, savukārt jaunākajā grupā septiņas komandas izspēlēja divus pilnus apļus.

 

2001.-2002.gadā dzimušo meiteņu grupā pirmo vietu izcīnīja komanda "Sauļuki", kuras sastāvā startēja Laura Gaugere, Egija Katrīne Briede, Amanda Drīle un Lāsma Ēvele – spēlētājas, kuras piedalās florbola komandās "Rubene" jauniešu un sieviešu 1.līgas čempionātos. Otro vietu ieņēma "Ķekavas Bulldogs" komanda – Elizabete Ozoliņa, Melānija Dalbiņa, Elizabete Linauska un Kate Jeige. Savukārt, trešajā vietā - J.Endzelīna Kauguru pamatskola, kuras sastāvā Simona Grāpēna, Evelīna Eglīte un Samanta Anšmite.

 

2003.gadā un jaunāko meiteņu grupā pēc divu apļu izspēles pirmajā vietā ierindojās komanda "Rubene" – Daniela Buša, Kristīne Venita Vrubļevska, Samanta Bērziņa, Dinija Putniņa. Otro vietu ieguva Mazsalacas vidusskola – Laura Ceriņa, Rēzija Bankaus, Emīlija Salaciete, Sanija Estere Reinholde un Ieva Alise Narņicka. Un trešajā vietā komanda "Ķekavas Bulldogs" – Karlīna Kuplā, Laura Blūzmane, Ketija Luka Indāne, Beatrise Glāzīte un Marta Gundega Krapse.

 

Visas komandas par piedalīšanos turnīrā saņēma kliņģeri un saldumus, tāpat godalgoto pirmo trīs vietu ieguvējas tika apbalvotas arī ar diplomiem. Katras grupas uzvarētājkomanda saņēma dāvanu kartes no Lino.lv, kas bija viens no turnīra atbalstītājiem.

 

Godīgas spēles principus un florbola noteikumus meitenēm palīdzēja ievērot "Kocēnu sporta kluba" Virslīgas komandu "Rubene" spēlētāji Ritvars Bērziņš, Juris Zilberts, Ivars Jēkabsons, Zeltīte Bankava un Edīte Bankava, kuri turnīra laikā uzņēmās tiesnešu un skautu pienākumus vienlaicīgi. Edīte arī aicināja jaunos talantus apmeklēt sieviešu virslīgas finālus šajā nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kā arī pievienoties meiteņu florbola komandu "Rubene" treniņiem.

 

Turnīra galvenais tiesnesis Jānis Dainis noslēgumā atzina, ka jūtas gandarīts par atsaucību turnīram un plašo dalībnieku skaitu, tāpat izteica pateicību sporta skolotājiem un vecākiem, kuri bija pieteikuši savas meitenes dalībai. Plānots, ka tāda paša veida turnīrs tiks rīkots arī rudenī, jo kopumā tika saņemtas pozitīvas atsauksmes gan no dalībniecēm, gan arī to atbalstītājiem. Par to paldies visiem iesaistītajiem turnīra organizēšanā un atbalstīšanā!

 

Foto (Elīna Upīte): http://failiem.lv/u/vencvyt

 

Informāciju sagatavoja:

Linda Līce,

"Kocēnu sporta klubs"

SF
JUGLASCIEMS