Taliss Molders: "Mēs ticam, ka spēlēsiet pusfinālā!"

07.11.2011

molders.jpg

Pēc Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola izlašu spēles, kurā latvietes ar rezultātu 8:2 pārspēja kaimiņvalsts izlasi, ar pēcspēles komentāru dalījās arī igauņu komandas galvenais treneris Taliss Molders.

 

"Šo spēli mēs nospēlējām daudz labāk kā iepriekšējā dienā. Kā jau vakar minēju, iespējams, pie vainas bija mūsu drosmes trūkums. Šodien mēs parādījām lielāku drosmi un pie izdevības to izmantojām savā labā. Protams, tās nebija "miljons dolāru" izdevība, jo abas Latvijas izlases vārtsardzes ir ļoti labas. Šodien mums bija vairāk izdevību gūt vārtus, bet, iespējams, mūsu spēlētāju prāti tajā brīdī to nefiksēja un vairākas iespējas palika neizmantotas," atzina T.Molders.

 

Raksturojot spēles taktiku un gaitu, Taliss Molders norādīja: "Mēs jūsu florbolistēm atļāvām spēlēt ļoti atklātu spēli, taču šajā gadījumā, bija tādas epizodes, kurās jūsu piespēles mūs vienkārši "nogalināja"... Tas viss notika, lai arī par to bijām iepriekš brīdinājuši savas spēlētājas - par uzmanības pievēršanu šim spēles stilam. Ceru, ka no šīm savām kļūdām būsim guvuši sev labu mācību nākamajām reizēm. Pozitīvais šajā mačā bija tas, ka bumbiņu kontrolējām vairāk nekā vakar – šodien pat guvām divus vārtus, salīdzinājumā ar vakardienas neko. Teikšu tā – ja nebūtu pāris mūsu ļoti rupjo kļūdu, tā varēja būt ļoti laba spēle ar spēcīgu un pieredzējušu pretinieku."


"Šīs bija manas pirmās oficiālās spēles galvenā trenera amatā," informēja Taliss Molders: "Izmēģinām vairākas lietas, kuras būtu atbilstošas šajā darbā. Mēģinām būt aktīvāki komunikācijā ar spēlētājām un pārrunājam visu, lai izprastu situācijas, kas spēles laikā notiek, līdz ar to sadarbības sistēma mūsu komandā un izlasē uzlabojas."

 

Sarunas noslēgumā kaimiņvalsts izlases galvenais treneris sacīja: "Igaunijas sieviešu florbola izlases vārdā novēlu Latvijas izlasei veiksmi gaidāmajā pasaules čempionātā. Mēs ticam, ka jūs spēlēsit pusfinālā. Vēlreiz gribu izcelt abas jūsu vārtsardzes, viņu darbība pārbaudes spēļu laikā bija vienkārši satriecoša."

JUGLASCIEMS