ELVI florbola līga sievietēm startēs Kocēnos

21.09.2019

kauss_sieviesu.jpg

Šodien pulksten 15.00 ar spēli starp pērnā pavasara Superfināla dalībniecēm "Rubene" un FK "Ķekava" starts tiks dots ELVI florbola līgas sievietēm jaunajai sezonai. Mačs notiks nu jau divpadsmitkārtējās valsts čempiones "Rubenes" laukumā – Kocēnu sporta namā.

 

Šajā sezonā ELVI florbola līgā spēlēs piecas komandas, taču medaļu pretendentes starp tām ir tikai trīs - "Rubene", FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs". Regulārajā turnīrā šiem trim klubiem daudzveidīgāku spēļu praksi nodrošinās vēl divas komandas – Igaunijas sieviešu izlase, kas mūsu čempionātu saviem treniņiem izmantos jau trešo sezonu no vietas, un Latvijas U19 meiteņu izlase, kas gatavojas nākamajā pavasarī paredzētajam pasaules čempionātam.

 

Turnīra nolikums nosaka, ka ka gadījumā, ja čempionātam pieteikušās četras komandas, kā tas ir šosezon, regulārajā turnīrā tās aizvadīs piecus apļus. Ņemot vērā, ka abas izlašu vienības uz ELVI florbola līgas sievietēm godalgām pretendēt nevarēs, regulārā turnīra uzvarētāja no trim jau pieminēto klubu komandām automātiski kvalificēsies Superfinālam, bet abas pārējās sacentīsies pusfinālā. Zaudētājām būs jāsamierinās ar bronzas medaļām, bet uzvarētājas arī iekļūs Superfinālā, kur cīnīsies par Latvijas čempioņu titulu un ceļojošo kausu.

 

Ja salīdzina ar iepriekšējo sezonu, tad šoruden ELVI florbola līgā sievietēm vairs nespēlēs Rīgas FK NND un Cēsu "Lekrings". Abas šīs komandas izvēlējušās piedalīties Latvijas čempionāta florbolā sieviešu 1.līgā.

 

Šodien ELVI florbola līgā sievietēm paredzēts ne tikai abu Superfināla dalībnieču duelis, bet arī vēl viena spēle – pulksten 16.00 "Ķekavas Bulldogs" savā laukumā uzņems Igaunijas sieviešu izlasi.

SF
JUGLASCIEMS