FK "Ogres Vilki" triumfē turnīrā "Salming cup 2019"

09.09.2019

og_vilki.jpg

Pagājušās nedēļas nogalē Ādažos norisinājās pirmssezonas florbola turnīrs "Salming Cup", kurā piedalījās sešas komandas – FBK SĀC, "Saulkalne", "Ķekavas Bulldogs", Somijas vienība "Kallsi", "RTU Rockets" un FK "Ogres Vilki". Turnīrā triumfēja "Ogres Vilki", kas finālā ar rezultātu 7:3 pārspēja mājinieku vienību  SĀC.

 

Komandas turnīrā bija sadalītas divās grupās pa trīs vienībām katrā. A grupā spēlēja "Saulkalne", "Kallsi" un "RTU Rockets", B grupān "Ogres Vilki", "Ķekavas Bulldogs" un FBK SĀC. A apakšgrupā pirmo vietu ieņēma "RTU Rockets", izcīnot uzvaras abās spēlēs - 5:2 pret "Kallsi" un 8:3 pret "Saulkalni". Tikmēr B apakšgrupā triumfēja ogrēnieši, kuri arī izcīnīja divas uzvaras - 8:3 pret SĀC un 9:2 pret "Ķekavas Bulldogs".

 

Ceturtdaļfinālā spēkojās apakšgrupu trešo vietu un pretējās grupas otro vietu ieguvēji, jo 1.vietu īpašnieces "Ogres Vilki" un "RTU Rockets" jau uzreiz kvalificējās pusfinālam. Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē tikās "Ķekavas Bulldogs" un "Kallsi". Pārāki šajā duelī bija Somijas florbolisti, kuri pārspēja ķekaviešus ar rezultātu 5:4. Otrajā ceturtdaļfināla spēlē tikās mājiniece SĀC un "Saulkalne", ar 7:2 uzvarēja FBK SĀC. Pusfināla pāri nākamajai dienai bija noskaidroti – FK "Ogres Vilki" pret "Kallsi" un FBK SĀC pret "RTU Rockets".

 

Pirmajā pusfināla spēlē svētdienas rītā tikās "Ogres Vilki" un somu komanda "Kallsi", mačs noslēdzās par labu ogrēniešiem - 4:1. Otrajā pusfinālspēlē mājinieku komanda SĀC tikās ar "RTU Rockets", sīvā cīņā ar 7:4 uzvarēja ādažnieki, kas otro gadu pēc kārtas iekļuva finālā.

 

Spēlē par 3.vietu uzvaru izcīnīja somu vienība "Kallsi", kas 20 metienu bullīšu sērijā ar rezultātu 7:6 pārspēja "RTU Rockets". Fināla pirmie divi periodi starp "Ogres Vilkiem" un FBK SĀC izvērtās ļoti sīvi. Pirmais periods noslēdzās par labu SĀC (2:1), arī pēc otrās trešdaļas vadībā atradās mājinieki 3:2. Trešajā periodā burtiski brīnumus laukumā sāka rādīt ogrēnieši, kuri guva piecus bezatbildes vārtus un spēli noslēdza savā labā ar rezultātu 7:3, kas viņiem ļāva triumfēt turnīrā "Salming Floorball Cup 2019".

 

Turnīra simboliskā izlase

Labākais vārtsargs – Edgars Engelbergs (Ogres Vilki);

Labākais aizsargs – Toms Dāle (FBK SĀC);

Labākais uzbrucējs – Juho Tervo (Kallsi);

Rezultatīvākais spēlētājs – Markuss Januševskis (Ogres Vilki) – 14 (7+7) punkti.

 

Informāciju sagatavoja Ernests Voļskis,

piesportagalda.com

SF
JUGLASCIEMS