Mazajā Superfinālā "Lielvārde/Fat Pipe" izslēdz "Lekringu"

10.04.2019

lielvarde_gols_19a.jpg

13.aprīlī "Arēnā Rīga" notiks ELVI florbola līgas Superfināli, bet spēli starp "Lielvārde/Fat Pipe" un Cēsu "Lekringu", kas šovakar norisinājās Lielvārdes novada sporta centrā, droši var dēvēt par mazo Superfinālu, jo tās likme bija vismaz sudraba medaļas, kā arī iespēja turpināt cīņu par čempionu kausu. Šo "banku" paņēma lielvārdieši, kuri pusfināla sērijas septītajā mačā bija pārāki ar 5:2.

 

Pirms šīsdienas mača Lielvārdes un Cēsu komandas uzvaras pusfināla sērijā bija dalījušas uz pusēm. Sērijas pirmajā mačā, kas notika Lielvārdes novada sporta centrā, ar 9:5 uzvarēja laukuma saimnieki, izšķirošo pārsvaru iegūstot vien pēdējā periodā. Jau nākamās dienas vakarā abas pretinieces tikās Cēsīs, kur pie panākuma ar 4:3 tika "Lekrings", sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Arī aizpagājušās nedēļas nogalē panākumi abas pretinieces svinēja pa vienam panākumam. Vispirms cēsnieki ar 5:2 bija pārāki Lielvārdē, bet pēc tam lielvārdieši ar 7:5 revanšējās Cēsīs. Rezutāts sērijā – 2:2. Pagājušajā sestdienā, kad pretinieki bija atgriezušies Lielvārdē, sākoties pamatlaika pedējai minūtei, rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), bet tad ar lielisku metienu no kreisās malas uzvaru cēsniekiem izrāva Pēteris Trekše – 2:1. Pusfināla sērijā "Lekrings" bija nonācis viena panākuma attālumā no iekļūšanas Superfinālā (3:2), un noteikti to gribēja noslēgt jau nākamajā dienā savā laukumā. Un tiešām – cēsnieki no panākuma nebija nemaz tik tālu, jo sestās cīņas pamatlaiks noslēdzās neizšķirti (6:6), bet pagarinājumā uzvaru "Lielvārdei/Fat Pipe" burtiski izrāva Aivis Kusiņš (7:6), sērijā atjaunojot neizšķirtu (3:3).

 

Šovakar Lielvārdes novada sporta centrā, kas šosezon tādu līdzjutēju pieplūdumu vēl nebija pieredzējis (500 skatītāju), notika "būt vai nebūt" spēle. Pretinieki sērijas septīto cīņu sāka bez liekas izlūkošanas, tiesa, metienu pa vārtiem, kā jau duelī ierasts, nebija pārāk daudz. Ļoti svarīgi bija, kurai komandai izdosies  atklāt rezultātu. Tikai 17.minūtē to izdarīja lielvārdieši Jura  Sanda Jēgera personā – 1:0. Tieši pēc minūtes viņa komandas biedrs Rūdis Žukelis mājinieku pārsvaru jau dubultoja – 2:0. 37.minūtē, kad "Lekrings" cīnījās skaitliskajā mazākumā, vārtus izdevās gūt Cēsu komandas uzbrukuma līderim Pēterim Trekšem (1:2), tomēr jau aiznākamajā minūtē Toms Akmeņlauks atjaunoja divu vārtu pārsvaru "Lielvārdei/Fat Pipe" – 3:1. Pēdējā perioda vidū lielvārdiešu Ervīna Torstera un Nika Blumfelda vārtu guvumi pratiski izšķīra cīņas likteni. Pamatlaika pēdējā minūtē ar golu vēl pamanījās  izcelties cēsnieks Dāvis Vilders – 2:5, bet tas viesiem bija tikai neliels gandarījuma plāksteris uz pamatīgas zaudējuma brūces. "Lielvārde/Fat Pipe" svinēja uzvaru šajā mačā ar 5:2, bet pusfināla sērijā izrādījās pārāka ar 4:3.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš šajā mačā izcēlās ar 2 (1+1) punktiem. Divas rezultatīvas piespēles Antona Žuka kontā. Par labāko starp cēsniekiem atzina otro vārtu autoru Dāvi Vilderu. Jau sestdien abas komandas gaida šīs sezonas svarīgākās spēles, kas notiks "Arēnā Rīga". Pulksten 16.15 "Lekrings" mačā par bronzas medaļām krustos nūjas ar "Talsu NSS/Krauzeru", bet pulksten 19.15 "Lielvārde/Fat Pipe" mēģinās nogrūst no čempionu troņa komandu "Betsafe Oxdog Ulbroka".

 

"Lielvārde/Fat Pipe" - "Lekrings" 5:2 (2:0, 1:1, 2:1), sērijā 4:3

Metienu attiecība:

25:23 (7:5, 10:9, 8:9)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/Fat Pipe" – Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Antons Žuks 2 (0+2), Rūdis Žukelis 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (1+0), Juris Sandis Jēgers 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Uldis Dūniņš 1 (0+1), Aivis Kusiņš 1 (0+1).

"Lekrings" – Dāvis Vilders 1 (1+0), Pēteris Trekše 1 (1+0), Kristians Miezītis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS