"Lielvārde/Fat Pipe" revanšējas "Pārgaujai" un iekļūst pusfinālā

10.03.2019

akmenlauks_hat.jpg

Par ELVI florbola līgā vīriešiem pirmo pusfinālisti kļuvusi "Lielvārde/Fat Pipe", kas šodien Kocēnos ar 7:5 pārspēja Stalbes "Pārgauju", sērijā triumfējot ar 4:0. Šīsdienas mačā ar "hat-trick" izcēlās lielvārdietis Toms Akmeņlauks. Tādejādi Lielvārdes komanda pārliecinoši revanšējās "Pārgaujai" par zaudējumu pērnās sezonas ceturtdaļfināla sērijā.

 

"Lielvārdes/Fat Pipe" un Stalbes "Pārgaujas" ceļi izslēgšanas spēlēs krustojās jau trešo pavasari pēc kārtas. Aizpērn pusfināla sērijā ar 4:3 uzvarēja lielvārdieši, kuri pēc tam tika pie bronzas medaļām, kamēr stalbieši pirmo reizi sava kluba vēsturē izcīnīja bronzu. Pērn jau ceturtdaļfinālā ar 4:3 uzvarēja Stalbes komanda, kas pēc tam vēlreiz tika pie bronzas, kamēr Lielvārdes komandai sezona beidzās priekšlaicīgi. Šosezon ceturtdaļfinālā lielvārdieši nekādas vaļības neatļāvās, sēriju sākot ar trim uzvarām – 7:3, 4:3 un 8:3. Šodien Lielvārdes komandai, spēlējot Kocēnu sporta namā, bija iespēja sēriju noslēgt ar uzvaru, kas arī tika izdarīts. Jau 2.minūtē rezultātu atklāja Toms Akmeņlauks (1:0), bet pirmā perioda vidū pēc Nika Blumfelda metiena "Lielvārde/Fat Pipe" izvirzījās vadībā ar 2:0. Neilgi pirms pārtraukuma, kā uzreiz pēc tam pa golam iemeta Stalbes komandas uzbrukuma līderis Gvido Lauga, atjaunojot neizšķirtu – 2:2. Tomēr pēc otrās trešdaļas vadībā jau atkal atradās lielvārdieši – 6:2. Pēdējā periodā "Pārgauja" savu pretinieku pārsvaru samazināja, tomēr uzvaru spēlē ar 7:5 svinēja "Lielvārde/Fat Pipe", kas triumfēja arī visā sērijā – 4:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš ar trim vārtu guvumiem bija arī rezultatīvākais. Viņa komandas biedram Rūdim Žukelim divi vārti, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Niks Blumfelds un Armands Savins. Labākā spēlētāja balvu Stalbes komandā saņēma Mārtiņš Muižnieks, kuram 2 (1+1) punkti. Divi goli Gvido Laugas kontā. Līdez ar to Stalbes "Pārgaujai" sezona jau noslēgusies, bet "Lielvārdei/Fat Pipe" jāgaida sava pretiniece pusfinālā, kas būs vai nu Cēsu "Lekrings" vai arī Liepājas "Kurši/Ekovalis".

 

SK "Pārgauja" - "Lielvārde/Fat Pipe" 5:7 (1:2, 1:3, 3:1), sērijā 0:4

Metienu attiecība:

35:28 (12:11, 12:11, 11:6)

Rezultatīvākie:

SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 2 (2+0), Mārtiņš Muižnieks 2 (1+1), Emīls Eglītis 2 (0+2), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Olafs Zvīnis 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (0+1).

"Lielvārde/Fat Pipe" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Rūdis Žukelis 2 (2+0), Niks Blumfelds 2 (1+1), Armands Savins 2 (1+1), Uldis Dūniņš 1 (0+1), Juris Gribusts 1 (0+1), Sandris Virsnītis 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS