"Ķekavas Bulldogs" laupa cēsniecēm pēdējo cerību

02.03.2019

bulldogs_vancane.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm ceturto pusfinālisti kļuvusi komanda "Ķekavas Bulldogs", kas šovakar svarīgā spēlē savā laukumā ar 9:3 sakāva Cēsu "Lekringu". Uzvarētāju rindās neapturama bija Līga Vancāne, kuras kontā 7 (2+5) rezultativitātes punkti. Pēc šī zaudējuma cēsniecēm vairs pat teorētiski nav iespējams turnīra tabulā izvairīties no pēdējās vietas.

 

Cēsu "Lekringam" līdz šim bija tikai viena uzvara, kas papildlaikā tika gūta tieši pār "Ķekavas Bulldogs" – 11:10. Panākums tiks svinēts sezonas otrajā mačā, bet tam sekoja 13 zaudējumi pēc kārtas. Tiesa, cēsnieces vēl varēja cerēt uz kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm, tikai tad vajadzēja sākt ar uzvaru šīsdienas mačā. Savukārt Ķekavas komandai panākums šajā spēlē nozīmētu arī iekļūšanu pusfinālā. Mača rezultātu 6.minūtē atklāja ķekaviešu uzbrukuma līdere Līga Vancāne (1:0). Cēsniecēm vajadzēja tikai sešas (!) sekundes, lai ar vārtu guvumu atbildētu Madara Akmentiņa (1:1), tomēr pēc pirmā perioda ar vienu vārtu pārsvaru vadībā atkal atradās "Ķekavas Bulldogs". Jau otrās trešdaļas laikā mājinieces ieguva vērā ņemamu handikapu (6:2), bet visā spēlē triumfēja ļoti pārliecinoši – 9:3.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās nopelnīja Līga Vancāne, kura ar 7 (2+5) punktiem bija rezultatīvākā. 5 (4+1) punkti Annai Mūrniecei, bet Anda Luža savāca 2 (1+1) rezultativitātes punktus. Par labāko starp cēsniecēm atzina divu vārtu autori Madaru Akmentiņu. Pēc šī zaudējuma Cēsu komanda ar diviem punktiem joprojām ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā, bet "Ķekavas Bulldogs" tagad ir desmit punktu un neatņemama 4.vieta, kas ķekavietēm garantē vietu pusfinālā un cīņu par medaļām.

JUGLASCIEMS