"Latvian Open 2018" sacentīsies komandas no astoņām valstīm

16.08.2018

lo2018.jpg

No 22. līdz 26. augustam Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, un Kocēnu sporta namā 12. reizi norisināsies starptautiskais florbola turnīrs "Latvian Open", kas šoreiz pulcēs 37 komandas no astoņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas, Čehijas un Šveices.

 

Arī šogad turnīra uzaicināto komandu grupā startēs pārstāvji no pasaules vadošajām florbola nācijām - iepriekšējo triju sezonu Somijas čempioni "SC Classic", viņu tautieši "Esport Oilers", Šveices NLA komandas "UHC Uster" un "Kloten Dietlikon Jets", kuru vada Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Arto Rīhimeki, Čehiju pārstāvēs "FbS Bohemians" un "Florbal Usti". Ar spēcīgajiem ārzemniekiem pacīnīties centīsies arī divas mājinieku vienības - ELVI florbola līgas vicečempioni "FBK Valmiera" un pērnās sezonas Latvijas ceturtā spēcīgākā komanda Kocēnu "Rubene".

 

Vīriešu "Elite" grupā dalību pieteikušas piecas komandas - "Lekrings", "Ogre", "Skala" (Ukraina) un divi Latvijas U19 izlases kandidātu sastāvi, kam tas būs kārtējais sagatavošanās posms pasaules junioru čempionātam, kas nākamā gada pavasarī norisināsies Kanādā.

 

Sieviešu "Elite" grupā sacentīsies deviņas vienības - "FK Ķekava", "FK NND", "Rubene", "Rubene -1", "Rēzeknes BJSS", "Nauka-SAFU" (Krievija), "Siyanie" (Krievija), "Saint Petersburg United" (Krievija) un Igaunijas izlase.

 

Vīriešu "Open" grupā startēs piecpadsmit komandas, kas sadalītas trijās apakšgrupās. A grupā iekļautas "Rēzeknes BJSS", "FC Uragan" (Krievija), "JeNo", "Irlava/Avant" un "Tērvete", B grupā iedalītas "FBC Legion" (Baltkrievija), "Einšteins", "FBC Spartak Moscow" (Krievija), "Vārme" un "Rubene -1", bet C grupu veidos "Saint Petersburg United" (Krievija), "FBK Valmiera -1", "Saulkalne", "Kuldīga" un "BRGD".

 

Visās apakšgrupās tiks izspēlēts viena apļa turnīrs, bet godalgoto vietu ieguvēji noskaidrosies izslēgšanas spēlēs.

 

Spēļu kalendāram, protokoliem un statistikai būs iespējams sekot turnīra oficiālajā mājaslapā www.latvianopen.com. Dažādas aktualitātes tiks publicētas arī turnīra Twitter, Facebook un Instagram profilos.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 3 eiro. Bērniem un jauniešiem, kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas. Spēles Kocēnu sporta namā visiem interesentiem būs iespējams vērot bez maksas.

 

"Latvian Open 2018" ir iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Turnīru organizē biedrība "Latvijas Florbola savienība" un biedrība "Florbola centrs" sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību un Vidzemes Olimpisko centru.

 

SF
JUGLASCIEMS