Florbols iekļauts 2021. gada Pasaules spēļu oficiālajā programmā

16.04.2018

wtwg2021.jpg

Šī gada 16. aprīlī Starptautiskās Pasaules spēļu asociācijas (IWGA) rīcības komiteja izlēmusi iekļaut florbolu starp oficiālajiem nākamo spēļu sporta veidiem. Vienpadsmitās Pasaules spēles no 2021. gada 15. līdz 25. jūlijam norisināsies ASV pilsētā Birmingemā un plānots, ka tajās piedalīsies ap 3600 atlētu no vairāk kā 100 valstīm, kuri sacentīsies 30 sporta veidos.

 

IWGA ir nosaukusi 30 oficiālos sporta veidus, kuri ir iekļauti Birmingemas spēļu programmā, tomēr precīzs dalībnieku kvotu lielums un sacensību sistēma konkrētās disciplīnās vēl tiks apspriesta. Florbolam tas dod cerības saņemt papildus dalībnieku kvotas un iespējams, ka šajās spēlēs varēs startēt vairāk par sešām izlasēm, kuras sacentās iepriekšējā forumā, kas 2017. gada vasarā notika Vroclavā.

 

Starptautiskās florbola federācijas (IFF) prezidents Tomass Eriksons pauda gandarījumu par florbolam izrādīto godu: "Es vēlos pateikties IWGA un tās prezidentam Hosē Perurenam par uzticību, kas parādīta visai florbola ģimenei, otro reizi pēc kārtas iekļaujot mūsu sporta veidu Pasaules spēļu programmā. Tas ir lielisks sasniegums, kas parāda florbola spēju dot lielu pievienoto vērtību Pasaules spēlēm, kā tas jau tika nodemonstrēts Vroclavā."

 

Lai veiksmīgi noorganizētu Pasaules spēļu florbola turnīru IFF cieši sadarbosies ar ASV florbola asociāciju un Birmingemas spēļu organizācijas komiteju (BOC). Pirms Pasaules spēlēm plānoti dažādi pasākumi florbola popularizēšanai attiecīgajā reģionā. IFF prezidents uzskata, ka florbolam Amerikā ir milzīgs vēl neizmantots potenciāls un Pasaules spēles var dot būtisku grūdienu sporta veida attīstībai šajā kontinentā.

 

Arī IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds uzsver notikuma nozīmību: "Joprojām strādājam, lai florbols kādu dienu tiktu iekļauts Olimpisko spēļu programmā un Pasaules spēles ir lieliska platforma, lai parādīt savu vērtību. Ir ļoti būtiski sarīkot augsta līmeņa turnīru Birmingemā, tas palīdzēs celt sporta veida atpazīstamību pasaulē."

 

Pasaules spēles ir olimpisko spēļu programmā neiekļauto sporta veidu forums, kas tiek rīkotas ik pēc 4 gadiem. Pirmās spēles notika 1981.gadā ASV. Florbols spēļu programmā iepriekš bijis iekļauts divreiz - 1997. gadā kā izmēģinājuma sporta veids, bet 2017. gadā tas bija pamatprogrammā. 2017. gada spēļu florbola turnīrā sacentās sešas vīriešu izlases un triumfēja zviedri.

 

Plašāka informācija par Pasaules spēlēm - www.theworldgames.org

 

Izmantotie resursi: www.floorball.org

 

SF
JUGLASCIEMS