"Valmiera" sērijā pret "Ķekavu" uzvaras attālumā no pusfināla

03.03.2018

valmiera_daudz.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem tikai viena panākuma attālumā no pusfināla nonākusi FBK "Valmiera", kas šovakar arī savā laukumā pārspēja "Ķekavu" - 11:7, sērijā 3:0. Rezultatīvākais starp valmieriešiem ar 6 (4+2) punktiem bija Arnijs Kuratņiks.

 

Varētu teiks, ka "Valmieras" un "Ķekavas" ceturtdaļfināla sērijā cīņa ir vissīvākā, jo pirmajās divās spēlēs, kas notika ķekaviešu laukumā, uzvaras tika svinētas ar tikai vienu vārtu pārsvaru - 9:8 un 5:4. Tiesa, uzvarētāji abās reizēs bija vieni un tie paši - valmierieši. Šovakar abas sāncenses nūjas krustoja Vidzemes Olimpiskajā centrā. Jau trešo reizi pēc kārtas rezultātu atklāja "Ķekava" - bija pagājusi tikai pusminūte, kad ar vārtu guvumu izcēlās Gints Klēģers (1:0). Atšķirībā no diviem iepriekšējiem mačiem, šoreiz ķekaviešiem neizdevās izvirzīties vadībā ar 3:0, jo jau 4. minūtē ar precīzu metienu "Valmieras" nulli no rezultātu tablo nodzēsa Lauris Alvis Stiprais (1:1). Valmierieši turpināja "kalt dzelzi" un jau līdz pirmajam pārtraukuma ieguva sev četru vārtu pārsvaru - 5:1. Otrajā un trešajā periodā abas komandas pretinieku vārtos raidīja pa trim bumbiņām tādejādi Valmieras komanda savu četru vārtu handikapu nosargāja līdz pat finālsvilpei un svinēja pārliecinošāko uzvaru šajā sērijā - 11:7. Jāpiebilst, ka ķekavieši šajā mačā sapelnīja 28 soda minūtes.

 

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju rindās nopelnīja Arnijs Kuratņiks, kurš ar 6 (4+2) punktiem bija rezultatīvākais. 4 (2+2) punkti Valmieras komandas spēlējošajam trenerim Aigaram Belasovam, bet pa trim punktiem savāca Lauris Alvis Stiprais, Gatis Liepiņš un Ričards Eglītis. Par labāko starp ķekaviešiem atzina vārtsargu Robertu Blumbergu. Rezultatīvākais Ķekavas komandā ar 3 (1+2) punktiem bija Matīss Jansons, divi vārti Kristapam Laugalim, bet 2 (1+1) punkti Ērikam Akulovam. Rīt Valmierā abas komandas mērosies vēlreiz. Mājiniekiem, lai iekļūtu pusfinālā, nepieciešama vairs tikai viena uzvara.


JUGLASCIEMS