Igaunietes sagādā mūsu čempionēm otro zaudējumu

16.12.2017

rubenes_017.jpg

Otro zaudējumu šosezon piedzīvojusi ELVI florbola līgas sievietēm pašreizējā čempione un līdere vienā personā - Kocēnu "Rubene". Šodien kocēnietes savā laukumā ar 6:9 atzina Igaunijas sieviešu izlases pārākumu, rezultatīvā starp latvietēm ar "hat-trick" bija Jūlija Rozīte.

 

Turnīra līdere "Rubene" pirms šīsdienas mača savā laukumā pret Igaunijas izlasi bija piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, kad ar 2:13 atzina vicelīderes "NND Rīga" pārākumu. Toties igaunietes līdz šim vienīgajā savstarpējā mačā Kocēnu komanda sakāva ar 8:3. Šīsdienas spēlē sākās ar diviem viešņu vārtu guvumiem (0:2), bet 7. minūtē "Rubenes" nulli uz rezultātu tablo nodzēsa Rebeka Laure (1:2), līdz pārtraukumam vēl divus golus igauniešu vārtos iemeta Jūlija Rozīte - 3:2 Cīņas vidū rezultāts bija neizšķirts (5:5), bet pēc otrās trešdaļas vadībā ar vienu vārtu pārsvaru atradās viešņas - 7:6. Pēdējā periodā vārtus guva tikai Igaunijas izlase, svinot uzvaru ar 9:6.

 

Labākās spēlētājas balvu Igaunijas sieviešu izlasē saņēma Kristi Rikberga, kuras kontā 4 (3+1) punkti. Tieši tikpat punktu arī viņas komandas biedrenei Reti Vārtai, bet 3 (2+1) punktus guva Kadre Latmete. Par labāko starp kocēnietēm atzina Jūliju Rozīti, kura ar trim vārtu guvumiem bija rezultatīvākā. 2 (1+1) punktus sakrāja Lība Daija Mikova. Igaunietes pēc šīs uzvaras ar 14 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas trešajā vietā, bet "Rubenei" joprojām 21 punkts un līderes gods.


SF
JUGLASCIEMS