Latvietes pret polietēm sāk cīņu par 5. vietu pasaulē

08.12.2017

img_232.jpg

Šodien pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika) Bratislavā notiekošajā pasaules čempionāta finālturnīrā laukumā dosies Latvijas sieviešu florbola izlase, lai mačā pret Polijas valstsvienību uzsāktu cīņu par piekto vietu. 

 

Ja Latvijas florbolistes līdz šim pasaules čempionātos nekad nav ierindojušās zemāk par 7. vietu, vienu reizi bijušas pat ceturtās, bet iepriekšējos divos finālturnīros finišēja 5. vietā, tad viņu šīsdienas pretinieču poliešu līdz šim labākais sasniegums ir 6. vieta pirms sešiem gadiem, pagājušajā un aizpagājušajā gadā viņas ierindojās 7. vietā, bet savos pirmajos čempionātos ieņēma no 12. līdz 8. vietai. Pasaules čempionātu finālturnīrā abas izlases pēdējo reizi tikās 2013. gadā Čehijā, kur ievērojami pārākas ar 9:0 izrādījās mūsu florbolistes. Toreiz pa četriem vārtiem guva Līga Garklāva un Luīze Biļinska, bet vienus - Aija Kuncīte. Latvijas izlases vārtus neskartus nosargāja Lauma Višņevska, kura atvairīja 20 pretinieču metienus, un Ilga Jēkabsone, kura sev atvēlētājā laikā tika galā ar četriem raidījumiem. Pirms mēneša Slovākijas pilsētā notikušajā Sešu nāciju kausa izcīņas turnīrā ar 3:2 pārākas bija polietes. Vārtus Latvijas labā guva Monika Džigure un Laura Gaugere.

 

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

Šajā pasaules čempionāta finālturnīrā latvietes apakšgrupā zaudēja čehietēm (3:8), norvēģietēm (2:3) un somietēm (1:12). Polietes ar 1:14 piekāpās šveicietēm, ar 2:17 - zviedrietēm, (1:14), toties vācietes sakāva ar 5:0. Astotdaļfināla spēlē Polijas izlase ar 6:1 sarūgtināja igaunietes, bet mūsu komanda ar 4:1 pārspēja dānietes. Abas izlases apstājās astotdaļfinālā, kur latvietēm nebija nekādu variantu pret pasaules čempionēm zviedrietēm (0:21), bet polietes ar 4:10 zaudēja čehietēm. Tagad kā mūsu, tā arī Polijas florbolistēm vēl jāaizvada pa divām spēlēm, miniturnīrā sacenšoties par 5. - 8.vietu.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Paula Egle

U

NND Rīga

2.

Ieva Priede

U

NND Rīga

3.

Gunita Kārkliņa

A

NND Rīga

4.

Anna Ankudinova

U

Ķekavas Bulldogs

5.

Paula Sloģe

A

Lekrings

6.

Monika Džigure

U

Lekrings

7.

Edīte Bankava

U

Rubene

8.

Elizabete Pavlovska

A

Rubene

9.

Laura Gaugere

A

Rubene

10.

Evita Rudzīte

A

Rubene

11.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

12.

Madara Adamane

A

Rubene

13.

Zeltīte Bankava

U

Rubene

14.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

15.

Gundega Vancāne

A

FK Ķekava

16.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf, Šveice

18.

Diāna Isjomina

U

Grei, Norvēģija

19.

Līga Garklāva

U

Grei, Norvēģija

20.

Lauma Višņevska

V

Stromsbro IF, Zviedrija


Galvenais treneris:
Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Rūta Cibule

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS