Neizbēgamais "pēriens" pārdzīvots, tagad - par 5. vietu

06.12.2017

img_2759.jpg

Kā jau to varēja prognozēt, Latvijas sieviešu izlase Bratislavā notiekošā pasaules čempionāta finālturnīra astotdaļfinālā nespēja izrādīt nopietnu pretestību septiņkārtējām pasaules čempionēm un šo sacensību favorītēm zviedrietēm, piekāpjoties ar 0:21. Tagad mūsu meitenēm jāizmanto viena brīvdiena, bet parīt viņas sāks miniturnīru par 5. - 9. vietu pasaulē.

 

Vakar mūsu sieviešu izlase sekmīgi pārvarēja fināltunīra astotdaļfināla kārtu, bet ceturtdaļfinālā latvietes jau gaidīja pats niknākais pretinieks no visiem iespējamiem - Zviedrijas valsts, kas apakšgrupas spēlēs nopietnu pretestību nesastapa, bet vakar vēl bija atpūtusies. Latvijas izlases treneri, labi apzinādamies spēku samērus, jau pirms spēles bija nolēmuši ļaut atpūsties pāris mūsu komandas līderēm, bet izspēlēties ļaut visām debitantēm. Skandināvietes uzreiz nodemonstrēja, ka grib ne vien uzvarēt, bet arī uzlabot savus individuālās statistikas rādītājus. Jau pirmie divi viņu metieni sasniedza mērķi - 0:2, bet kopumā Zviedrijas izlase katrā periodā iemeta pa septiņiem goliem, atkārtojot savu rekordu spēlēs pret latvietēm - ar 21:0 zviedrietes pārspēja latvietes arī tālajā 1995. gadā, Eiropas čempionātā. Vairāk žēl par to, ka mūsu meitenēm ne reizes neizdevās sarūgtināt pretinieču vārtsardzi, jo jāsaka, ka iespēju netrūka - Zviedrijas florbolistes pārāk aizrāvās ar uzbrukumu, nereti piemirstot par savu vārtu drošību.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīta uzbrucēja Diāna Isjomina, bet Zviedrijas komandā labākās spēlētājas balvu saņēma Anna Vīka, kuras kontā 7 (4+3) rezultativitātes punkti. Rīt mūsu komandai brīvdiena, bet jau piektdien, 8. decembrī, latvietes uzsāks cīņu par 5. vietu pasaulē. Mūsu izlases pretinieces būs spēles starp Čehijas un Polijas valstsvienībām neveiksminieces.


SF
JUGLASCIEMS