Sācies vīriešu 2. līgas turnīrs

29.09.2017

12794698_6390329623495_8707518563680327413_o.jpg

Šovakar Latvijas čempionātā florbolā paredzētas četras vīriešu 2. līgas spēles, bet pirmais mačs šajā turnīrā norisinājās jau aizvakar, 27. septembrī, kad FK "Jūrmala" savā laukumā ar 13:6 sakāva "Talsu NSS/Zerorisk".

 

Šosezon par uzvaru Latvijas čempionāta florbolā 2. līgā cīnīsies 20 komandas, kas pēc savām lokācijas vietām sadalītas divās grupās. Austrumu grupā iekļautas 12 vienības ("Aizkraukle/Koknese"), "Līgatne", "Valmiera BSS", "Jaunjelgava/Daudzese", FK "Valka", "Smiltene'09", "Jēkabpils", "Pēdu nav", "SK Coyote", FK "Kalsnava", "Liepupe", "Rēzeknes BJSS"), bet Rietumu grupā - astoņas (FK "Jūrmala", FK "Tērvete", "Kurši 2", FK "NND", "Leģions/Grobiņas novads", "SC Mēmele/Code", FK "Vārme", "Talsu NSS/Zerorisk").

 

Čempionu tronis šobrīd ir brīvs, jo "Impar Limbaži", kas pavasarī izcīnīja bronzas medaļas, šosezon savus spēkus izmēģina vienu pakāpi augstākā līmenī - vīriešu 1. līgā. Vicečempioni koknesieši apvienojuši savus spēkus ar kaimiņiem aizkraukliešiem, viņu komandas nosaukums tagad ir "Koknese/Aizkraukle". Ierindā arī bronzas medaļniece FK "Valka", kas nesen kļuva par titulētā Kocēnu Sporta kluba fārmklubu. Ja salīdzina ar pagājušo sezonu, nav vairs Jēkabpils Kocēnu komandas "Rubene 2", "Ķekavas Bulldogs 2", "Rockets - 2" un "Saulkrastu", bet Jēkabpils FK "Sala" vietā ir "Jēkabpils". Toties klāt nākušas komandas "Jaunjelgava/Daudzese", "Smiltene'09", "Liepupe", Liepājas "Kurši 2", Rīgas FK "NND" un "Talsu NSS/Zerorisk".

 

Turnīra pirmajā spēle, kurā FK "Jūrmala" debitanti "Talsu NSS/Zerorisk", pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts (2:2), bet otrajā jūrmalnieki guva piecus vārtus pēc kārtas, iegūstot izšķirošu pārsvaru - 7:2. Pirms pēdējās trešdaļas laukuma saimnieki atradās vadībā ar 7:3, turpinājumā iemeta vēl sešus golus, čempionātu sākot ar pārliecinošu uzvaru - 13:6. Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts Germans Titovs, kura kontā 5 (4+1) punkti. Piecus golus iemeta Kārlis Augusts Lācis, bet rezultatīvākais ar septiņām piespēlēm bija Jānis Naumovs. Talsu komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Rūdolfs Siliņš, kurš guva savas vienības pirmos vārtus.

 

Spēļu kalendārs: ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS