Latvijas izlase pusfinālā spēkosies ar titulēto "Storvreta"

26.08.2017

img_1699.jpg

Šodien jau trešo dienu Valmierā un Kocēnos turpinās starptautiskais pirmssezonas pārbaudes turnīrs florbolā "Latvian Open 2017". TOP komandu grupā atzīstamu sniegumu demonstrē Latvijas vīriešu izlase, kas apakšgrupas pirmajā spēlē ar 5:7 atzina Somijas pašreizējās čempiones "SC Classic" pārākumu, bet vakar ar 4:3 pārspēja citu Somijas klubu - "Oilers". Latvieši iekļuvuši turnīra pusfinālā, kur šodien pulksten 18.00 krustos nūjas ar četrkārtējo Zviedrijas čempioni "Storvreta". Spēli intreneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

 

Apakšgrupas pirmajā spēlē Latvijas vīriešu izlase spēkojās ar pasaules čempionu somu labāko klubu "SC Classic". Mača rezultātu 9. minūtē atklāja izlases debitants Kristers Eglītis, kurš labi izmantoja valmierieša Mārtiņa Broka piespēli - 1:0. Uzvarēt pirmajā periodā mūsējiem gan neizdevās, jo tā izskaņā somi atbildēja ar diviem rezultatīviem raidījumiem - 1:2. Otro trešdaļu labāk uzsāka viesi, kuri ieguva jau triju vārtu pārsvaru - 4:1. 36. minūtē aukstasinīgi nospēlēja mūsu uzbrucējs Gvido Lauga, kuram radās izdevība apspēlēt "SC Classic" vārtsargu, raidot bumbiņu tālajā no viņa stūrī - 2:4.

 

Pēdējās trešdaļas sākumā nepagāja pat pilnas desmit sekundes, kad Toms Bitmanis samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 3:4. 42. minūtē mūsu uzbrucēji nekaunīgi kapājās somu vārtu priekšā, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 4:4, gols Kristera Eglīša kontā. Perioda vidū Somijas čempioni guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:4. Intrigu ar precīzu metienu "devītniekā" atjaunoja valmierietis Gatis Liepiņš - 5:6, līdz pamatlaika beigām vēl bija gandrīz piecas minūtes laika. Diemžēl latviešiem neizdevās izmantot savas vārtu gūšanas iespējas, savukārt pretinieki vēlreiz pārspēja mūsu vārtsargu Jāni Salceviču uz svinēja uzvaru ar 7:5.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina divu vārtu autoru Kristeru Eglīti. Divas Rezultatīvas piespēles Edžus Ceriņa kontā. Labākā spēlētāja balvu somu komandā saņēma pasaules čempions Kristers Savonens, kurš arī izcēlās ar diviem goliem.

 

Apakšgrupas otrajā mačā latvieši tikās ar vēl vienu somu klubu - "Oilers". Pirmo vietu otrajā apakšgrupā jau pirms šīs spēles bija izcīnījusi Somijas čempionvienība "SC Classic". "Oilers", tiekoties ar saviem tautiešiem, zaudēja ar 4:9, tāpēc bija skaidrs, ka latviešiem, lai iekļūtu pusfinālā, pietiktu arī ar neizšķirtu rezultātu. Notikumi laukumā gan liecināja, ka uzvarēt bija noskaņojušās abas komandas. Viena nulle no rezultātu tablo pazuda 10. minūtē, kad Mārtiņa Broka piespēli skaitliskajā vairākumā izmantoja Jānis Ragovskis - 1:0. 17.minūtē viesi atjaunoja neizšķirtu rezultātu (1:1), tomēr labākā noskaņojumā pirmajā pārtraukumā devās Latvijas izlase, jo jau pēc nepilnas minūtes vārtus guva Gvido Lauga, kuram asistēja Pēteris Trekše - 2:1.

 

Otrās trešdaļas sākumā Artis Raitums pēc Toma Akmeņlauka piespēles panāca latviešiem jau divu vārtu pārsvaru (3:1), bet perioda beigās arī somi atbildēja ar vārtu guvumu - 3:2. 49. minūtē Toms Akmeņlauks laukuma kreisajā malā saņēma sava vārdabrāļa Bitmaņa piespēli un veiksmīgi izlauzās pretinieku vārtu priekšā, kur somu vārtsargs pret viņu bija bezspēcīgs - 4:2. Vienus vārtus "Oilers" ļoti ātri atguva (4:3), bet saglābt spēli somiem vairs neizdevās, jo latvieši aizsargājās ne vien ļoti organizēti, bet arī pietiekami veiksmīgi - 4:3. Par labāko spēlētāju mūsu izlasē atzina vārtsargu Jāni Salceviču, kurš atvairīja 32 pretinieku metienus.

 

Ieejas maksa uz vienas dienas spēlēm Vidzemes Olimpiskajā centrā ir 2 eiro. Bērniem un jauniešiem kuri nav sasnieguši 16 gadu vecumu ieeja bez maksas.

 

"Latvian Open" ir biedrības "Kocēnu Sporta klubs" rīkots un Latvijas Florbola savienības (LFS) oficiāli atzīts turnīrs, kas iekļauts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) vasaras elites turnīru sarakstā. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šoreiz turnīra spēles notiks uz trim laukumiem, kas aprīkoti ar "Gerflor" grīdas segumu.

 

Visas turnīra "Latvian Open 2017" spēles iespējams skatīties arī YouTube

SF
JUGLASCIEMS