ELVI līgā vīriešiem būs divas jaunpienācējas, sievietēm - viena

28.07.2017

default_elvi.jpg

Vakar Latvijas Florbola savienības valdes sēdes laikā tika oficiāli paziņotas tās komandas, kas 2017./2018. gada sezonā spēlēs ELVI florbola līgā vīriešiem un ELVI florbola līgā sievietēm. Vīriešu komandu turnīrā būs divas jaunpienācējas - FK "Ogres Vilki" un "EMU SK" (Igaunija, Tartu), bet sieviešu komandu turnīrā par ELVI florbola līgas čempioņu kausu nu cīnīsies arī Cēsu "Lekrings".

 

ELVI florbola līgas vīriešiem turnīrā jau trešo sezonu pēc kārtas būs 12 komandu. Jau ne pirmo gadu šajā turnīrā spēlēs FK "Kurši/Ekovalis" (Liepāja), "Rubene" (Kocēni), "Betsafe/Ulbroka", FBK "Valmiera", SK "Pārgauja" (Stalbe), "Lekrings" (Cēsis), "Talsi/Krauzers", "Ķekava", "Lielvārde" un "Bauska". Diemžēl vairs neredzēsim abus galvaspilsētas klubus - nebūs ne FK "Rīga" ne "Rockets". Spēlēt Virslīgā kā Latvijas čempionātā vīriešu 1. līgas uzvarētāja tika aicināta "RSU/Babīte", kas šo piedāvājumu tomēr nepieņēma. Toties no tā neatteicās tā paša turnīra bronzas medaļniece FK "Ogres Vilki". Kā divpadsmitā ELVI florbola līgas vīriešiem komanda būs Igaunijas pašreizējā čempione - Tartu komanda "EMU SK". Te gan jāuzsver, ka Igauņi piedalīsies tikai Latvijas čempionāta regulārajā turnīrā.

 

ELVI florbola līgā sievietēm šosezon spēlēs septiņas komandas, jo dalībnieku skaitu papildinās Cēsu komanda "Lekrings", kas pavasarī sieviešu 1. līgā ierindojās 4. vietā. Sešas pārējās komandas būs tieši tās pašas, kas pirms gada: "Rubene" (Kocēni), FK "Ķekava", "Ķekavas Bulldogs", "Rīgas Lauvas", FK "NND" (Rīga) un Igaunijas sieviešu izlase. Igaunietes mērķtiecīgi gatavosies pasaules čempionātam, kas decembrī notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, bet Latvijas čempionātā viņas piedalīsies tikai regulārajā turnīrā.

 

ELVI florbola līgas jaunā sezona startēs 16. septembrī, bet noslēgsies 14. aprīlī ar spēlēm par medaļām, kas nu jau tradicionāli notiks "Arēnā Rīga".

JUGLASCIEMS