Nākamais "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs notiks Valmierā

13.05.2017

logo_iff.jpg

Kļuvis zināms, ka 2017. gada "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs no 17. līdz 21. oktobrim notiks Latvijā - Valmierā. To sadarbībā ar FBK "Valmiera" un Valmieras pilsētas pašvaldību rīkos Latvijas Florbola savienība (LFS).

 

"EuroFloorball 2017" kausa izcīņas spēles norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā, tajā piedalīsies pa sešām vīriešu un sieviešu komandām. Vīriešu komandu turnīrā Latviju pārstāvēs ELVI florbola līgas jaunā čempione "Triobet/Ulbroka", kā arī mājiniece FBK "Valmiera", kas pagājušajā sezonā ierindojās 4. vietā. Ar latviešu klubiem cīņā par turnīra galveno trofeju konkurēs Norvēģijas, Igaunijas un Krievijas labākās komandas. Tiesa, Krievijas klubiem šobrīd liegts piedalīties starptautiskos turnīros, tāpēc nav izslēgts, ka krievu vietā Valmierā spēlēs kādas citas valsts komanda. Vēl uz turnīru Latvijā dosies arī "EuroFloorball Challenge" turnīra uzvarētāja - Budapeštas "Phoenix Fireball" (Ungārija).

"EuroFloorball 2017" kausa izcīņas sieviešu turnīrā spēlēs Latvijas daudzkārtējā čempione "Rubene" (Kocēni). Vicečempione FK "NND" (Rīga) no piedāvās iespējas piedalīties šajā kausa izcīņas turnīrā atteicās, bet brīvo vietu labprāt ieņēma ELVI florbola līgas sievietēm bronzas medaļniece FK "Ķekava". Vēl sieviešu komandu turnīrā cīnīsies Norvēģijas, Polijas, Krievijas labākie klubi, kā arī "EuroFloorball Challenge" uzvarētāja "CDE El Valle" (Spānijas). Arī šajā gadījumā krievu florbolistu dalība vismaz pagaidām vēl ir zem jautājuma zīmes.

 

Pagājušajā rudenī, kad "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs notika Vācijā, vīriešu komanda "Lielvārde/FatPipe" finālā zaudēja mājiniekiem un bija spiesta samierināties ar otro vietu. 2015. gadā, kad "EuroFloorball" kausa izcīņa notika Cēsīs, otro vietu ieņēma mājiniece "Lekrings" un Kocēnu "Rubene". 2014. gadā turnīrs norisinājās Norvēģijā, bet bez Latvijas klubu piedalīšanās. 2013. gads bija pēdējais, kad kāds no mūsu valsts klubiem izcīnīja "EuroFloorball" kausu - to Slovākijā izdarīja Cēsu "Lekrings". Arī 2012. gadā turnīrs norisinājās Slovākijā - toreiz galveno trofeju sev virs galvām cēla lielvārdieši. 2011. gadā Polijā latviešu florbolistiem bija dubultpanākums - vīriešu turnīrā uzvarēja "RTU/Inspecta", bet sieviešu - "RSU/Runway". Tas bija pirmais gads, kad "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīrs notika tagadējā formātā.

 

"EuroFloorball" kausa izcīņas uzvarētāji iegūst tiesības piedalīties prestižajā Čempionu kausa izcīņas turnīrā, kurā var samēroties spēkiem ar Somijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas labākajiem klubiem.

SF
JUGLASCIEMS