Latvijas florbola komanda cīnās Pasaules ziemas spēlēs

22.03.2017

komanda_austrijaa.jpg

No 14. līdz 25. martam Austrijā notiek Speciālās Olimpiādes vēsturē lielākās Pasaules ziemas spēles. Par Spēļu medaļām sacenšas aptuveni 2700 atlētu no 107 valstīm, starp viņiem arī Latvijas florbolisti, kuri savā grupā ieņēmuši augsto otro vietu.

 

Florbols ir viens no Speciālās Olimpiādes "Pasaules ziemas spēļu 2017" programmā iekļautajiem sporta veidiem - kopā ar daiļslidošanu, ātrslidošanu, grīdas hokeju (Floor Hockey), skriešanu ar sniega kurpēm (Snowshoening), kalnu slēpošanu (Alpine skiing), distanču slēpošanu, snovbordu, nūjas mešanu (Stick shooting) undejošanu.

 

Florbola sacensības notiek Grācas izstāžu centrā "Messehalle" uz trim laukumiem, kuru izmērs ir 20x12 m. Laukumā katrā komandā spēlē trīs laukuma spēlētāji un vārtsargs. Spēles laiks priekšsacīkstēs - astoņas minūtes, bet finālposmā būs - 2x10 minūtes.

 

Saskaņā ar priekšsacīkšu jeb "divizionēšanas" rezultātiem visas florbola komandas tika sadalītas grupās atbilstoši spēlētāju prasmju un sagatavotības līmenim. 19. martā sākās finālsacensības, kas noslēgsies 24. martā. Latvijas komanda ir iedalīta B grupā, kurā tai jāsacenšas ar Dānijas, Horvātijas, Igaunijas, Šveices un Zviedrijas komandām. Spēļu rezultāti: Latvija - Igaunija 7:3; Dānija - Latvija 2:7; Zviedrija - Latvija 4:3; Šveice 2 - Latvija 1:11; Horvātija - Latvija 0:8. Latvijas komanda ar 12 punktiem ieņēmusi 2. vietu, tikai par punktu atpaliekot no zviedriem. 3. vietā ar 10 punktiem atrodas dāņi, viņiem ar 6 punktiem seko igauņi. Šodien florbola turnīrā sāksies pusfināla spēles.

 

Latvijas Speciālā Olimpiāde ir organizācija, kuras darbība ir vērsta uz speciālo skolu audzēkņu - bērnu, kuriem ir intelektuālās jeb mentālās attīstības traucējumi, integrēšanu sabiedrībā, organizējot tiem un iesaistot viņus sporta spēlēs un ar tām saistītos pasākumos reģionālā, nacionālā, Eiropas un pasaules līmenī ar devīzi: "Ļaujiet man uzvarēt, bet ja es nevaru uzvarēt, tad ļaujiet man būt drosmīgam šajā mēģinājumā!"

 

Vairāk informācijas par Speciālās Olimpiādes Pasaules ziemas spēlēm Austrijā:

www.austria2017.org/en/home

SF
JUGLASCIEMS