"Pārgaujas" cinītis jau pirmajā spēlē gāž čempionu vezumu

18.03.2017

pargauja_lvd.jpg

Jau pirmajā ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla spēle fiksēta sensācija - Stalbes "Pārgauja", kas pirmo reizi iekļuvusi četru labāko komandu skaitā, viesojās pie pašreizējās čempiones "Lielvārdes/FatPipe" un, pateicoties Gvido Laugas metienam, izrāva uzvaru pagarinājumā - 5:4.

 

ELVI florbola līgas vīriešiem pusfināla pirmā cīņa notika šodien Lielvārdes novada sporta centrā, kur nūjas krustoja regulārā turnīra 2.vietas ieguvēja "Lielvārde/FatPipe" un Stalbes "Pārgauja", kas izslēgšanas spēlēm kvalificējās kā sestā labākā komanda. Ceļā uz pusfinālu lielvārdiešiem pietika ar četrām spēlēm, lai tiktu galā ar Liepājas "Kuršiem" (13:5, 12:3, 6:5, 9:5). Stalbieši pusfinālā iekļuva pirmo reizi kluba vēsturē, turklāt sērijā pret titulēto "Lekringu" aizvadīja maksimālo spēļu skaitu - septiņas (6:1, 4:5 ET, 10:5, 8:3, 4:7, 4:5, 3:2 ET).

 

SK "Pārgauja", kas tikai pirms trim dienām no cīņas par medaļām izslēdza septiņkārtējo Latvijas čempioni "Lekringu", uz spēli pret pašreizējo titula īpašnieci bija ieradusies ar visnopietnākajiem nodomiem. Par to liecināja kaut vai iespaidīgais Pārgaujas novada komandas līdzjutēju pulks, kas bija bruņots ne vien ar skaļām balsīm, bet arī ar iespaidīgu tehnisko arsenālu - gan ar roku griežamu trauksmes sirēnu, gan ar taurēm, kas darbināmas ar skābekļa baloniem. Lielvārdes komandas atbalstītāji pazīstam kā ļoti kvēli savas komandas fani, tomēr nevar teikt, ka šodienas duelī ar viesiem viņiem izdevās gūt pārsvaru. Tomēr visam bija jāizšķiras nevis tribīnēs, bet gan laukumā. Uzreiz jāpasaka, ka vismaz cīņas sākumā uz rezervistu soliņa palika lielvārdiešu līderis Atis Blinds, kurš šonedēļ bija saslimis, lai gan spēles sākumā arī bez viņa palīdzības mājiniekiem neklājās nemaz tik slikti.

 

Regulārajā turnīrā "Lielvārde/FatPipe" abos mačos bija uzvarējusi "Pārgauju" (7:4 un 5:4), bet izslēgšanas spēlēs vecie nopelni netika ņemti vērā. Labs piemērs tam bija arī šīsdienas spēle, kurā stalbieši no pirmās minūtes ne par centimetru negribēja piekāpties titulētajiem mājiniekiem. Rezultātu gan atklāja tieši lielvārdieši - 7.minūtē bumbiņu pārtvēra Sandis Mihailovskis un pirmo reizi sarūgtināja viesu vārtsargu Renāru Arāju (1:0). Turpinājumā viesi nespēja izmantot skaitlisko pārsvaru, bet 10.minūtē Oskara Baloža metiens trāpīja pa mājinieku spēlētāja nūju un pēc rikošeta atrada vietu Jāņa Saceviča cietoksnī - 1:1. Pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās "Lielvārde/FatPipe", jo Sandis Mihailovskis 16.minūtē bija guvis vēl vienus vārtus - 2:1.

 

Otrā trešdaļā sākās ar viesu veiksmi uzbrukumā, kad ar vārtu guvumu izcēlās pieredzējušais Lauris Ābols, atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 2:2. 36.minūtē Lielvārdes komandas aizsargs Ervīns Torsters jau trešo reizi izvirzīja vadībā savējos (3:2), bet šoreiz līdz pretinieku atbildei nebija jāgaida pat vienu minūti - precīzs metiens padevās Ronaldam Arājam un uz rezultātu tablo jau atkal līdzsvars - 3:3.

 

Pēdējā periodā septiņas minūtes neviena no komandām nespēja gūt vārtus, līdz pa Salceviča vārtiem uzmeta stalbietis Edgars Puriņš. Viņa raidījums tika atvairīts, bet pie atlēkušās bumbiņas pirmais bija Emīls Eglītis, kurš pirmo reizi vadībā izvirzīja "Pārgauju" - 4:3. Laika līdz pamatlaika beigām vēl bija gana, spēlē iesaistījās arī lielvārdietis Atis Blinds, bet "Lielvārdes/FatPipe" florbolistiem nekādi neizdevās atspēlēties - vai nu ļoti pārliecinoši savā cietoksnī darbojās Renārs Arājs, vai arī stalbiešus no gola glāba vārtu kosntrukcija. Tikai 59.minūtē, kad mājinieki savu vārtsargu bija nomainījuši pret sesto laukuma spēlētāju, Aivja Kusiņa metiens viesu vārtsargam izrādījās netverams - 4:4. Jāatzīst, ka līdz pamatlaika beigām uzbrukumā aktīvāk darbojās "Pārgauja", tomēr laukuma saimniekiem paveicās un rezultāts nemainījās.

 

Nevar teikt, ka pagarinājumu abas komandas sāka daudz piesardzīgāk, nekā aizvadīja pamatlaiku. Arī šajā spēles nogrieznī gan vienai, gan otrai komandai bija iespēja gūt tagad jau zelta golu, tomēr bumbiņa spītīgi negāja ne vienos, ne otros vārtus. Ja skaita trāpījumus pa vārtu stabiņiem un pārliktni, tad pārsvars bija mājiniekiem, bet par to uzvaru nevienam nedod. Vēl vairāk - ir tāds ticējums par to, kas notiek tad, ja tu nevari gūt vārtus... Šoreiz tas piepildījās papildlaika septītajā minūtē, kad pēc lielvārdiešu metiena bumbiņa ļoti veiksmīgi atleca pie stalbieša Gvido Laugas, kurš triju pretspēlētāju ielenkumā aizskrēja līdz Lielvārdes komandas vārtiem un bija precīzs - uzvara mačā ar 5:4, bet sērijā iegūta vadība ar 1:0.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās pelnīti saņēma vārtsargs Renārs Arājs, kurš atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 3 (1+2) punktiem bija uzvaras vārtu autors Gvido Lauga. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina divu vārtu autoru Sandi Mihailovski. Jau rīt abas komandas vēlreiz krustos savas nūjas Lielvārdes novada sporta centrā, spēles sākums pulksten 15.00.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lielvārde/FatPipe" - SK "Pārgauja" 4:5 ET (2:1, 1:2, 1:2, 0:1), sērijā 0:1

Metienu attiecība:

33:32 (13:10, 10:12, 9:6, 1:4)

Rezultatīvākie:

"Lielvārde/FatPipe" – Sandis Mihailovskis 2 (2+0), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (1+0), Ralfs Jonikāns 1 (0+1), Matīss Pēteris Polis 1 (0+1), Toms Akmeņlauks 1 (0+1).

SK "Pārgauja" – Gvido Lauga 3 (1+2), Lauris Ābols 1 (1+0), Oskars Balodis 1 (1+0), Ronalds Arājs 1 (1+0), Emīls Eglītis 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Edgars Puriņš 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS