"Pārgauja" pārkāpj pāri "Lekringam" un tiek uz "Arēnu Rīga"

15.03.2017

pargauja_winn.jpg

Vislielākā sensācija ELVI florbola līgas ceturtdaļfinālā tika fiksēta sērijā starp septiņkārtējo čempioni "Lekringu" (Cēsis) un Stalbes "Pārgauju". Sērijas septītajā mačā, kas notika Cēsīs, ar 3:2 uzvarēja stalbieši, kuri sev nodrošinājuši vienu spēli "Arēnā Rīga", bet pusfinālā mērosies spēkiem ar pašreizējo čempioni "Lielvārdi/FatPipe".

 

Sava kluba vēsturē pusfinālā vēl nekad nespēlējusī Stalbes "Pārgauja" pārliecinoši sāka ceturtdaļfināla sēriju pret septiņkārtējo čempioni "Lekringu" (Cēsis), pirmajā mačā viesos savus pretiniekus sakaujot ar 6:1. Arī otrajā spēlē "Pārgauja" bija pavisam tuvu panākumam, bet cēsnieki savā laukumā spēja izraut neizšķirtu pamatlaikā un uzvaru pagarinājumā - 5:4. Kocēnu sporta namā, ko par savu mājas spēļu laukumu izvēlējusies Stalbes komanda, "Pārgauja" svinēja divas pārliecinošas uzvaras (10:5 un 8:3), sērijā panākot jau 3:1. Piektajā un sestajā mačā pārāki izrādījās cēsnieki, kuri savā laukumā uzvarēja ar 7:4, bet viesos - ar 5:4, sērijā atjaunojot neizšķirtu rezultātu - 3:3.

 

Sērijas izšķirošā spēle notika Cēsīs un izrādījās vismazrezultatīvākā no visām. Pirmajā periodā viesus vadībā ar 1:0 izvirzīja Emīls Eglītis, bet otrajā cēsnieks Andris Rajeckis panāca neizšķirtu rezultātu. Pēdējā trešdaļā komandās vēlreiz apmainījās ar vārtu guvumiem - uz stalbieša Edgara Puriņa precīzo metienu (2:1) ar to pašu atbildēja Andris Rajeckis - 2:2. Komandām bija jāaizvada desmit minūšu pagarinājums. Pašā tā izskaņā "Pārgauja" izspēlēja kombināciju, kuras noslēgumā Gvido Lauga izdarīja tālu metienu, kas izrādījās netveram "Lekringa" vārtsargam Normundam Krūmiņam - 3:2, uzvaras vārtus Stalbes komanda guva tikai divas sekundes (!) pirms pagarinājuma beigām. Sērijā SK "Pārgauja" triumfēja ar 4:3, pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot pusfinālā.

 

Labākā spēlētāja titulu uzvarētāju sastāvā nopelnīja uzvaras vārtu autors Gvido Lauga, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Edgars Puriņš. Par labāko starp cēsniekiem atzina vārtsargu Normundu Krūmiņu, kurš atvairīja 14 no 17 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais "Lekringa" rindās bija Andris Rajeckis, kura kontā divi goli.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lekrings" - SK "Pārgauja" 2:3 ET (0:1, 1:0, 1:1, 0:1), sērijā 3:4

Metienu attiecība:

20:17 (7:6, 6:2, 5:3, 2:6)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" – Andris Rajeckis 2 (2+0), Andris Malkavs 1 (0+1), Dāvis Vidlers 1 (0+1).

SK "Pārgauja" – Edgars Puriņš 2 (1+1), Emīls Eglītis 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Edijs Vents 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS