"Valmiera" izslēdz "Rubeni" un pirmo reizi spēlēs pusfinālā

15.03.2017

valmiera_winn.jpg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem trešo finālisti pirmo reizi kluba vēsturē kļuvusi FBK "Valmiera", kas ceturtdaļfināla sērijas septītajā spēlē savā laukumā ar 6:3 pieveica Kocēnu "Rubeni". Pusfinālā valmieriešu pretiniece būs regulārā turnīra uzvarētāja "Triobet/Ulbroka".

 

Ceturtdaļfināla sēriju FBK "Valmiera", kas regulārajā turnīrā izcīnīja 4.vietu, pret piektās vietas īpašnieci "Rubeni" sāka ar pārliecinošu uzvaru savā laukumā - 7:3. Turpinājumā daudz veiksmīgāk darbojās kocēnieši, kuri pretinieku laukumā svinēja panākumu ar 6:4, bet pēc tam simtprocentīgi izmantoja sava laukuma priekšrocības - 6:5 pagarinājumā un 8:5. "Rubene" bija nonākusi tikai vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas pusfinālā, tomēr piektajā un sestajā mačā bija spiesta atzīt valmieriešu pārākumu, viesos piekāpjoties saviem pretiniekiem ar 2:5, bet Kocēnos - ar 5:6, rezultāts sērijā atkal kļuva neizšķirts - 3:3.

 

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā notikušo maču lielisko sāka "Valmieras" florbolisti, kuri pirmā perioda laikā pēc diviem Mārtiņa Broka un viena Mārtiņa Kājiņa metiena izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrajā trešdaļā iniciatīva pārgāja kocēniešu pusē - trīs vārtus pēc kārtas iemeta Atis Stepāns (visus trīs - no Ivara Jēkabsona piespēles) - 3:3. Otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās laukuma saimnieki, jo viņus vadībā ar 4:3 bija izvirzījis Matīss Salmiņš. Pēdējā periodā Kocēnu komanda palika tukšā, bet FBK "Valmiera" pārsvaru ar vārtu guvumiem palielināja Ints Vilks un Ričards Eglītis - uzvara ar 6:3, bet sērijā panākums ar 4:3. Valmieras komanda pirmo reizi kluba vēsturē spēlēs pusfinālā, kur tās pretiniece būs "Triobet/Ulbroka". Viens mačs valmieriešiem garantēts arī "Arēnā Rīga".

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts aizsargs Aigars Belasovs, kurš šīsdienas mačā ar rezultativitāti gan neizcēlās. 2 (1+1) punktus guva Ričards Eglītis, 3 (1+2) punkti Inta Vilka kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Mārtiņš Broks. Labākā spēlētāja balvu Kocēnu komandā saņēma "hat-trick" autors Atis Stepāns, trīs piespēles spēlējošajam trenerim Ivaram Jēkabsonam.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

FBK "Valmiera" - "Rubene" 6:3 (3:0, 1:3, 2:0), sērijā 4:3

Metienu attiecība:

28:31 (11:9, 7:10, 10:12)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" – Mārtiņš Broks 4 (2+2), Ints Vilks 3 (1+2), Ričards Eglītis 2 (1+1), Mārtiņš Kājiņš 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0).

"Rubene" – Atis Stepāns 3 (3+0), Ivars Jēkabsons 3 (0+3).


SF
JUGLASCIEMS