"Ķekava" atņem "Pārgaujai" ļoti svarīgu punktu

18.02.2017

kekava_016.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem tikai rītdien tiks noskaidrota astotā izslēgšanas spēļu dalībniece, jo "Ķekava" šovakar savā laukumā spēja atņemt punktu Stalbes "Pārgaujai", kam piekāpās pagarinājumā - 5:6. Rīt ķekavieši viesosies Liepājā pie "Kuršiem" un, ja spēs gūt uzvaru pamatlaikā, tad pirmo reizi kluba vēsturē kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

 

"Ķekava" pirms šīvakara mača savā laukumā pret Stalbes "Pārgauju" bija vienīgā komanda no pēdējā četrinieka, kas varēja cerēt uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā. Lai to izdarītu, ķekaviešiem pašiem bija jāgūst punkti, kā arī jācer uz Liepājas "Kuršu" klupienu. Liepajnieki šovakar tiešām zaudēja (4:6 savā laukumā pret FK "Rīga), bet stalbieši, kuriem mačs Ķekavā bija tikai pašcieņas jautājums, punktus tik viegli nemaz nedāvināja. Jau 51.sekundē viesi Andra Rodionova personā atklāja rezultātu - 1:0. 4.minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Everts Emīls Gertsons (1:1), tomēr pēc pirmā perioda "Pārgaujai" bija divu vārtu handikaps - 4:2. Otrās trešdaļas laikā ķekavieši viesu pārsvaru samazināja līdz minimumam (3:4), bet pēdējā perioda pirmajās sekundēs ielaida vēl vienus vārtus, nonākot zaudētājos ar 3:5. "Ķekavas" veiksmes brīdis šajā spēlē bija 58.minūtē, kad vispirms Ralfs Orste guva vārtus brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā (4:5), bet neilgi pēc tam Endijs Kleistrovs panāca izlīdzinājumu - 5:5. Papildlaika otrajā minūtē Stalbes komandas uzbrucējs Lauris Ābols ar precīzu metienu nodrošināja savai komandai uzvaru (6:5).

 

Par labāko starp uzvarētājiem atzina Lauri Ābolu, kuram šajā mačā 3 (1+2) punkti, bet viņa komandas biedrs Gvido Lauga izcēlās ar "hat-trick". Labākā spēlētāja balvu Ķekavas komandā saņēma divu vārtu autors Everts Emīls Gertsons, 2 (1+1) punkti Renāta Degina kontā. "Pārgaujai" 35 punkti un 6.vieta, bet izslēgšanas spēlēs būs jātiekas ar Cēsu "Lekringu". "Ķekavai" šovakar iecīnītais punkts ļauj cerēt uz izslēgšanas spēļu turnīru, tikai rīt Liepājā jau pamatlaikā jāuzvar "Kurši".

JUGLASCIEMS