Sieviešu izlase piekāpjas čehietēm

03.02.2017

img_7062.jpg

Madridē notiekošajā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas sieviešu florbola izlase pēc divām uzvarām piedzīvoja zaudējumu - šovakar latvietēm tā arī neizdevās atslēgt čehiešu vārtus - 0:7. Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Zeltīte Bankava.

 

Runājot par Latvijas un Čehijas izlašu cīņu kopumā, jāsaka, ka šī ir tā reize, kad spēles rezultāts nepilnīgi atspoguļo tās gaitu. Mūsu florbolistes atzīstami cīnījās aizsardzībā, arī uzbrukumā spēj izveidot ne vienu vien vārtu gūšanas momentu, tikai šoreiz pagalam nevecās ar to realizāciju. Toties čehietes jau pirmajā savā uzbrukumā raidīja bumbiņu Laumas Višņevskas sargātajos vārtos - 1:0. Pēc pirmā perioda pretinieces atradās vadībā ar 3:0, pēc otrā - ar 5:0, bet visā mačā uzvarēja ar 7:0.

 

Labākās spēlētājas balvu Latvijas izlases rindās saņēma uzbrucēja Zeltīte Bankava. Latvijas izlase pa Čehijas komandas vārtiem meta 28 reizes, čehietes atbildēja ar 30 metieniem, septiņi no tiem sasniedza mērķi. Izšķirošo cīņu par ceļazīmes uz pasaules čempionātu finālturnīru iegūšanu latvietes aizvadīs svētdien, 5.februārī, kad spēkosies ar ungārietēm.

 

Latvijas izlase - Čehijas izlase 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)


JUGLASCIEMS