Rezultatīvas mūsu aizsardzes - pieveiktas arī spānietes

02.02.2017

izlase_karklina.jpg

Ar vēl vienu uzvaru Madridē notiekošo pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīru turpināja Latvijas sieviešu izlase, kas šovakar "sausā" ar 3:0 atstāja mājinieces spānietes. Piecus no sešiem rezultativitātes punktiem guva mūsu komandas aizsardzības spēlētājas, bet labākās balvu saņēma kapteine Gunita Kārkliņa.

 

Šīsdienas maču labākā garastāvoklī sagaidīja latvietes, kuras vakar ar rekorda cienīgu rezultātu (31:1) sagrāva Ukrainas izlasi, kurai tā bija pirmā oficiālā spēle, kamēr spānietes, lai arī pašaizliedzīgi turējās pretī čehietēm, otrā perioda vidū iedzenot tikai ar 1:4, visā mačā kapitulēja ar 1:16. Tomēr šovakar bija jau pavisam cita spēle, ko labi apzinājās Latvijas florbolistes, tāpēc uzreiz mēģināja pārņemt iniciatīvu. Teritoriālo pārsvaru latvietes ieguva, bet ar vārtu gūšanu mūsu meitenēm neveicās - pēc pirmā perioda 0:2.

 

Otrās trešdaļas sākumā nebija pagājušas ne divas minūtes, kad mūsu florbolistes jau atradās vadībā ar 2:0. Vispirms Gunitas Kārkliņas piespēli vārtu guvumā pārvērta Evelīna Garbare, bet pārdesmit minūtes vēlāk to pašu izdarīja Zeltīte Bankava, kurai asistēja Linda Līce. Spānietes gan tas nesalauza - viņas joprojām demonstrēja, ka ir gan ātras, gan pietiekami tehniskas, lai pretuzbrukumos apdraudētu Laumas Višņevskas sargātos vārtus. Tiesa, Lauma savā cietoksnī darbojās pārliecinoši - pēc otrā perioda 2:0. Vieglāk uzelpot Latvijas izlases spēlētājas varēja 48.minūtē, kad pēc Garbares piespēles ar vārtu guvumu izcēlās jau Kārkliņa (3:0), tomēr līdz pat finālsvilpei laukuma saimnieces pat negrasījās pacelt balto karogu. Galarezultātā mūsu meitenēm svarīgs panākums ar 3:0 un pēc divām spēlēm jau četri punkti turnīra tabulā.

 

Labākās spēlētājas balvu Latvijas valstsvienībā saņēma Gunita Kārkliņa, kurai šajā mačā 2 (1+1) punkti, tieši tikpat punktu arī Evelīnai Garbarei. Zeltītei Bankavai viens gols, Lindai Līcei viena piespēle. Rīt mūsu izlase tiksies ar Čehijas valstsvienību, spēles sākums pulksten 17.00 (pēc Latvijas laika).

 

Latvija – Spānija 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Latvijas izlase: Gunita Kārkliņa 2 (1+1), Evelīna Garbare 2 (1+1), Zeltīte Bankava 1 (1+0), Linda Līce 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS