Vilks un Broks neitralizē "raķetes" Valmierā

20.01.2017

valmiera_winn.jpg

ELVI florbola līgā vīriešiem devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Rīgas komanda "Rockets", kas turnīru sāka ar sešu uzvaru sēriju. Šovakar "raķetes" viesojās Vidzemes Olimpiskajā centrā. kur ar 4:9 atzina FBK "Valmiera" pārākumu, valmieriešu labā piecus vārtus guva Ints Vilks, bet ar 7 (1+6) punktiem izcēlās Mārtiņš Broks.

 

"Rockets" Vidzemes Olimpiskajā centrā ierādās ar astoņu pēc kārtas piedzīvotu zaudējumu sēriju bagāžā. Arī FBK "Valmiera" alka panākuma, jo savā iepriekšējā mačā ar 2:6 piekāpās vicelīderei "Triobet/Ulbrokai", pazaudējot nesen iegūto trešo vietu turnīra tabulā. Tieši valmierieši bija tie, kas pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 2:0 - pa golam iemeta Ints Vilks un Mārtiņš Broks. Tikai otrās trešdaļas vidū, kad laukuma saimnieki atradās vadībā ar 3:0, savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa viesi, kuru rindās ar precīzu metienu izcēlās Miķelis Dravnieks - 1:3. Pēc otrā perioda laukuma saimniekiem tikai vienu vārtu pārsvars (4:3), bet 43.minūtē tas pats Dravnieks atjaunoja neizšķirtu rezultātu - 4:4. Tomēr "Rockets" cerības uz panākumu drīz vien zuda - drīz vien sekoja vēl divi Vilka vārti (abos gadījumos asistēja Broks), un "Valmiera" atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 6:4. Interesanti, ka tajā brīdi laukuma saimnieku rindās punktus bija guvuši tikai divi spēlētāji - viena rezultatīva piespēle vārtsarga Agra Rogaiņa kontā, bet visi pārējie punkti Inta Vilka un Mārtiņa Broka kontā. Mača izskaņā ar rezultatīvām darbībām piepalīdzēja arī pārējie Valmieras komandas florbolisti, galarezultātā FBK "Valmiera" svinēja pārliecinošu panākumu ar 9:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 7 (1+6) punktiem bija rezultatīvākais. Viņa maiņas biedrs Ints Vilks izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem, bet aizsargam Gatim Liepiņam divi goli. Par labāko starp rīdziniekiem atzina Miķeli Dravnieku, kuram 3 (2+1) punkti, 3 (1+2) punkti Edžus Bunkas kontā. FBK "Valmiera" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 31 punkts un atgūta trešā vieta.

 

FBK "Valmiera" - "Rockets" 9:4 (2:0, 2:3, 5:1)

Metienu attiecība:

38:37 (16:13, 9:10, 13:14)

Rezultatīvākie:

FBK "Valmiera" - Mārtiņš Broks 7 (1+6), Ints Vilks 5 (5+0), Gatis Liepiņš 2 (2+0), Aigars Belasovs 2 (0+2), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Agris Rogainis 1 (0+1),

"Rockets" - Miķelis Dravnieks 3 (2+1), Edžus Bunka 3 (1+2), Mārtiņš Jānis Mende 1 (1+0), Kristaps Lapsiņš 1 (0+1).


SF
JUGLASCIEMS