Izlasei cienīgs zaudējums, līdzjutējiem - rekords

03.12.2016

fani_wfcriga.jpg

Šovakar "Arēnā Rīga" ar spēli starp Latvijas izlasi un astoņkārtējo čempioni Zviedriju oficiāli tika atklāts pasaules čempionāts florbolā. Mūsu izlase ļoti spraigā cīņā tomēr atzina zviedru pārākumu, piekāpjoties ar 2:7, bet florbola fani uzstādīja jaunu pasaules čempionāta atklāšanas spēles apmeklētības rekordu, kas tagad ir 8011 skatītāju.

 

Latvijas vīriešu florbola izlase jau otrajā pasaules čempionāta pēc kārtas piedalījās turnīra atklāšanas spēlē, turklāt pret vienu un to pašu pretinieci - Zviedrijas valstsvienību. Ja pirms diviem gadiem Gēteborgā mājinieku lomā bija skandināvi, kuri toreiz uzvarēja ar 11:2, tad šoreiz namatēvu funkcijas uzņēmās latvieši, kuru galvenais uzdevums bija - nospēlēt labāk nekā abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē. Savus vārtus neskartus latviešiem izdevās nosargāt gandrīz desmit minūtes, tiesa, arī pašiem neizdevās izmantot samērā labas izdevības. Tomēr rezultātu 10.minūtē atklāja pretinieki (1:0), kuri 14.minūtē jau izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai dažas sekundes vēlāk pasaules čempionāta debitants Rolands Kovaļevskis pēc Arta Raituma piespēles nodzēsa no rezultātu tablo arī mūsu nulli - 1:3.

 

Otrās trešdaļas sākumā zviedri panāca 4:1, bet spēles vidū viņiem bija jau četru vārtu pārsvars (5:1). 33.minūtē mūsu valstsvienības kapteinis Atis Blinds saņēma Toma Akmeņlauka piespēli un vēlreiz sarūgtināja pretinieku vārtsargu - 2:5, ar tādu rezultātu noslēdzās otrais periods. Pēdējā spēles nogrieznī čempioni guva vēl divus vārtus, bet mūsu florbolisti, lai arī ļoti centās, pie vēl viena panākuma netika - 2:7. Par labāko spēlētāju mūsu komandā tika atzīts pirmo vārtu autors Rolands Kovaļevskis, zviedru rindās tāds pats gods tika Tomasam Holmgrenam.

 

Līdz šim vienu florbola spēli Latvijā klātienē bija noskatījušies 4088 līdzjutēji. Tas notika ELVI florbola līgas finālā pagājušajā pavasarī - arī "Arēnā Rīga". Jau nemaz nerunājot par florbola fanu fantastisko atbalstu, viņi uzstādīja arī divus rekordus - vienu Latvijas, bet otru - pasaules. Šīvakara spēli klātienē noskatījās 8011 līdzjutēju, kas ir teju par pustūkstoti vairāk nekā pirms diviem gadiem Gēteborgā. Tieši tur un toreiz tika uzstādīts līdzšinējais pasaules čempionāta atklāšanas spēles skatītāju apmeklētības rekords, kas bija 7529.

 

Pasaules čempionāts florbolā, "Arēna Rīga", 3.decembris
Latvija - Zviedrija 2:7 (1:3; 1:2; 0:2)
Rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlasē: Rolands Kovaļevskis 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Artis Raitums 1 (0+1), Toms Akmeņlauks 1 (0+1).
SF
JUGLASCIEMS