Latvijas izlase katrā spēlē cīnīsies tikai par uzvaru

02.12.2016

img_9599.jpg

Rīt, 3. decembrī, mūsu galvaspilsētā sāksies pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, bet šodien uz spēļu galveno vietu - "Arēnu Rīga", bija uzaicināti mediju pārstāvji, lai piedalītos preses konferencē. Savus plānus un mērķus klātesošajiem atklāja Latvijas Florbola savienības prezidents Ilvis Pētersons, valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis un izlases kapteinis Atis Blinds, kuri arī atbildēja uz žurnālistu jautājumiem.

 

LFS prezidents Ilvis Pētersons: ''Šis ir divgades svarīgākais notikums pasaules florbolā. Pirmo reizi pasaules čempionāts florbolā vīriešiem notiek Latvijā. Katrs saprot šī pasākuma nozīmīgumu. No organizatoriskās puses varam pateikt, ka viss par 99.9 procentiem ir kārtībā - viss ir sakārtots. Diži lielu organizatorisko problēmu mums vairs nav, visas grūtības un šķēršļi ir pārvarēti. Neparedzu, ka mums varētu rasties kādas problēmas." Runājot par līdzjutēju interesi, I.Pētersons atklāja, ka jau pirmdien uz atklāšanas spēli starp Latvijas un Zviedrijas izlasēm bija pārdotas vairāk nekā 4000 biļešu. Tagad jau skaidrs, ka šī spēle kļūs par līdz šim apmeklētāko florbola maču Latvijas vēsturē. Šobrīd ir pārdoti jau nepilni 6000 biļešu. Līdz pasaules čempionāta atklāšanas spēles rekordam (7529) pietrūkst vēl nedaudz vairāk nkā pusotrs tūkstotis. LFS prezidents cer, ka klubu fani spēs vienoties, ieradīsies, un varēsim sākt pasaules čempionātu ar skaļu atbalstu savai izlasei un varbūt pat noraut arēnai jumtu.

 

Latvijas florbola izlases galvenais treneris Normunds Grunckis: ''Pasaules čempionāts visai florbola saimei ir liels izaicinājums. Tie ir svētki visai Latvijas florbola sabiedrībai. Čempionāts būs ļoti labi noorganizēts, bet mūsu komandas uzdevums ir parādīt labāko sniegumu, lai florbola svētki būtu izdevušies. Aizvadījām ļoti labu sagatavošanās posmu. Bija vairākas nometnes, pārbaudes spēles ar komandām, kas mums ir blakus reitingā. Svarīgākais bija atrast savu zīmējumu, spēlētājiem sagatavot virknējumus, lai radītu spēli, ar kuru varēsim cīnīties par uzvaru. Sastāvā ir pietiekami daudz pieredzējušu spēlētāju, ir arī debitanti, bet galvenais, ka esam izveidojuši komandas kodolu. Tagad neesam atkarīgi tikai no vienas maiņas. Sastāvs ir līdzvērtīgs, varēsim sagaidīt labu sniegumu no jebkura spēlētāja. Liels izaicinājums būs piedalīties atklāšanas spēlē ''Arēnā Rīga'' pret pasaules čempioniem zviedriem. Turnīra pirmā spēle ir ļoti svarīga, lai mēs iegūtu pārliecību par savu virzību, parādītu sniegumu, uz ko varētu balstīt nākamās cīņas. Visi spēlētāji ir veseli, traumu nav. Spēlētāji ir tik labā kondīcijā, lai ar pirmo spēli rādītu savu labāko sniegumu. Piekritu ar izlasi strādāt, un mans uzstādījums bija, ka mums ir jātiek cīnīties pusfinālā. Tas uzdevums ir komandai katrā spēlē cīnīties par uzvaru. Tikai uz tā pamata var balstīt tālākos mērķus. Domāju, ka mēs esam gatavi reāli cīnīties par medaļām šajā čempionātā.''

 

Latvijas vīriešu florbola izlases kapteinis Atis Blinds: "Noskaņojums komandā ir ļoti labs, puišiem ir pacilātas sajūtas. Nevaram sagaidīt pirmās cīņas - ļoti gribas spēlēt. Mēs visi ļoti mīlam šo sporta veidu. Tiešām iesim un laukumā atdosim spēlei visu sirdi, visus spēkus. Gribam parādīt savu labāko sniegumu. Vienalga, kas mums nāks pretī - pasaules čempioni vai kāds cits, tas būs goda jautājums - savu skatītāju priekšā parādīt labāko sniegumu. Esam strādājuši daudz. Ir labs treneru korpuss. Ir analizētas nianses. Visās maiņās ir spēlētāji, kas var uztaisīt rezultātu. Īstenībā man nav negatīvu lietu, par ko domāt. Pateicoties LFS, ir nodrošināts viss, lai mēs varētu fokusēties tikai uz spēlēm. Mēģināšu komandu maksimāli noskaņot. Atdosim visu, nekā lieka.''

 

Pasaules čempionāta atklāšanas spēlē notiks rīt, 3. decembrī, pulksten 19.30, kad ''Arēnā Rīga'' Latvijas izlases pulksten krustos nūjas ar astoņkārtējiem pasaules čempioniem zviedriem. Lai redzētu atklāšanas ceremoniju, skatītājiem vēlams ierasties jau ap pulksten 19.00.


JUGLASCIEMS