Šodien startē Latvijas 24. čempionāts florbolā

17.09.2016

Šodien ar ELVI florbola spēlēm Rīgā, Kocēnos, Bauskā un Ķekavā sāksies Latvijas 24. čempionāts florbolā. Jaunās sezonas atklāšanas mača loma uzticēta cīņai starp komandām "Triobet/Ulbroka" un "Lielvārde/FatPipe", kas norisināsies līdz šim vēl nepieredzētā vietā un apstākļos - speciāli uzceltā āra laukumā pie Brīvības pieminekļa. Ulbrokiešu un lielvārdiešu spēli TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

 

ELVI florbola līga vīriešiem

 

Pulksten 15:00 FK "Rīga" - FK "Kurši" (Elektrum OC, Rīgā)

FK "Rīga" jaunajā sezonā nāksies iztikt bez sava uzbrukuma līdera Toma Bitmaņa, kurš tagad spēlē Zviedrijā. Projām devies arī Mārtiņš Kājiņš, bet komandu pastiprinās Jānis Škutāns un Mārtiņš Zelčs.

Liepājas FK "Kurši" beidzot praktiski saglabājuši savu iepriekšējās sezonas sastāvu, kas komandai ļauj cerēt uz labāku sniegumu.

 

Pulksten 18:00 "Rubene" - FBK "Valmiera" (Kocēnu SN)

Kocēnu "Rubeni" cīņās vairs nevedīs tās ilggadējais kapteinis Jānis Bagāts, kurš noslēdzis savu sportista karjeru. Sastāvā vairs nav arī Leo Lapiņa un Āra Ulmaņa, bet papildinājums rasts savā 1.līgas komandā.

FBK "Valmiera" pieteikumā nav Mārča Medņa un Kārļa Dedumieša vārdu, bet atgriezies Mārtiņš Kājiņš. Par būtiskāko pastiprinājumu var uzskatīt pieredzējušā trenera Ilvara Baloža piesaistīšanu.

 

Pulksten 18:00 FK "Bauska" - "Lekrings" (SC "Mēmele", Bauskā)

FK "Bauska" pieteikumā vairs nav Uģa Ritvara Jirgensona, toties atgriezies Aivis Barkovskis. Nav izslēgts, ka komandai pievienosies pieredzējušais Jānis Akmentiņš.

Cēsu "Lekringam" jaunajā sezonā būs jāiztiek bez Ingus Laiviņa, Anrija Venta, Anda Višņevska un Kristiāna Miezīša. Cēsnieku komandai pievienojies Olafs Zvīnis.

 

Pulksten 19:00 "Ķekava" - "Talsi/Irlava" (Ķekavas SN)

"Ķekavā" starpsezonu periodā atgriezušies Henrijs Uzraugs un Matīss Jansons, sastāvā iekļauti vairāki jaunie florbolisti - pašu audzēkņi, kā arī vārtsargs Edgars Jemeļjanovs bet projām devies vārtsargs Jānis Bramanis. Trenera amatu uzņēmies Kristens Rubenis.

Talsenieki vasaras laikā savus spēkus apvienoja ar irlavniekiem, kuri pirms tam spēlēja 1.līgā. No komandas aizgājuši Matīss Jansons un Jānis Škutāns, bet treneris Mārtiņš Maķevics vairs nav pieteikts kā spēlētājs.

 

Pulksten 22:00 "Triobet/Ulbroka" - "Lielvārde/FatPipe" (pie Brīvības pieminekļa, Rīgā)

"Triobet/Ulbroka" kopš pagājušās sezonas nopietnus zaudējumus sastāvā nav piedzīvojusi, turklāt ieguvusi būtisku papildinājumu - Juri Gribustu un Andi Blindu.

Čempiones "Lielvārdes/FatPipe" rindās šosezon vairs neredzēsim Armandu Puķīti, Pēteri Freimani un Matīsu Pēteri Poli, toties komandai pievienojies Jānis Bramanis, kā arī pāris pašu izaudzēti talanti.

Spēles tiešraide: ŠEIT

 

ELVI florbola līga sievietēm

 

Pulksten 15:00 "Rubene" - FK "NND" (Kocēnu SN)

Kocēnu "Rubene" šobrīd ir Latvijas čempiones godā. Starpsezonu periodā Kocēnu komandu pametušas Zane Justamente, Paula Egle un Anete Blūma, bet rindas papildinātas tikai ar pašu audzēknēm, kas pirms tam spēlējušas kluba 1.līgas komandā.

Latvijas vicečempione FK "NND" jeb "Nost No Dīvāna" (Rīga) vasaras laikā ieguvusi vērā ņemamu pastiprinājumu - komandai pievienojušās Gunita Kārkliņa, Zane Justamente un pat viena leģionāre - somiete Emīlija Vahakoski.

SF
JUGLASCIEMS