Olimpieši pret žurnālistiem un citas cīņas - tikai "Florbola maratonā"

16.09.2016

afisa2.jpg

Rīt, 17.septembrī, Rīgā pie Brīvības pieminekļa tiks aizvadīta grandioza Eiropas Sporta nedēļas atklāšana ar unikālu 12 stundu turnīru  - "Florbola maratonu", kas vienkopus pulcēs gan dažāda līmeņa florbolistus un viņu līdzjutējus, gan pašmāju pazīstamas personības.

 

Turnīrs tiek organizēts ar Latvijas Sporta Federāciju padomes (LSFP) realizētā projekta BeActive un Latvijas Florbola savienības (LFS) atbalstu, un tā formāts paredz, ka savā starpā sacentīsies Rīgas un Latvijas reģionu komandas, kopējam rezultātam tiekot summētam. Komandu sastāvi mainīsies ik pēc stundas, taču visa "maratona" uzvarētāji noskaidrosies tikai ap pusnakti, kad finišēs ELVI florbola līgas jaunās sezonas atklāšanas mačs starp komandām "Ulbroka/Triobet" un "Lielvārde/Fat Pipe" jeb pagājušās sezonas 4. vietas ieguvēju un čempioni.

 

Dienas programma sāksies jau pulksten 12.00, bet turpināsies līdz vēlam vakaram. Laukumā dosies kā dažādas vīriešu komandas, tā arī bērni un sievietes, turklāt cīņas tiks aizvadītas dažādās kategorijās. Pasākumu vadīs Renārs Zeltiņš un Kārlis Dārznieks, visas dienas garumā skatītājiem būs iespēja baudīt dažādus muzikālus un šovu priekšnesumus, pazīstamu dīdžeju uzstāšanos, kā arī pašiem iesaistīties aktivitātēs. Viena no tām būs līdzjutēju metienu konkurss pēc katras spēles – trāpi vārtos no centra un iegūsti biļeti uz pasaules čempionāta vīriešiem atklāšanas spēli starp Latvijas un Zviedrijas valstsvienībām!

 

Pulksten 17:00 notiks svinīga Eiropas sporta nedēļas atklāšana un Rīgas Sporta nakts svētku gājiens, savukārt uzreiz pēc tam florbola laukumā dosies Latvijas sporta žurnālistu un olimpiešu komandas ar tādām plaši zināmām personībām sastāvā, kā Reinis Ošenieks, Martins Dukurs, Zigismunds Sirmais, Daumants Dreiškens un daudzas citas.

 

Cita ļoti interesanta spēle notiks pulksten 20.00, kad Latvijas florbola sieviešu izlasi izaicinājuši pašmāju spožākie aktieri - Gints Andžāns, Artūrs Dīcis, Artūrs Krūzkops, Lauris Subatnieks, Jānis Apeinis un citi. Starp citu, aktieru komandu cīņā vedīs Latvijas nacionālās vīriešu izlases galvenais treneris Normunds Grunckis. Vai viņiem kopīgiem spēkiem izdosies atrast pretargumentus sieviešu valstsvienībai? To noskaidrosim jau sestdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa!

 

 

Taču florbola cienītāju saldais ēdiens būs tikai pašā vakarā, kad pulksten 22.00 starts tiks dots ELVI florbola līgas oficiālajai atklāšanas spēlei starp "Triobet/Ulbroku" un "Lielvārdi/FatPipe". Tiesa, arī šajā spēle neiztiks bez ārpuslaukuma aktivitātēm, jo pirms mača tiks prezentēti pasaules čempionāta oficiālie talismani, kā arī oficiālā dziesma.

 

Viss "Florbola maratona" spēļu kalendārs: ŠEIT

 

Pozitīvas atmosfēras un sportiska gara cienītāji laipni aicināti visas dienas gaitā apmeklēt Brīvības pieminekļa laukumu un aizrautīgi sekot līdzi florbola aktivitātēm. Interesentiem, kuri pasākumu nevarēs apmeklēt klātienē, visas dienas garumā tiks nodrošināta tiešraide interneta portālā Sportacentrs.com.

SF
JUGLASCIEMS