Pret čehietēm - neizšķirts periods un vēl viens zaudējums

06.05.2016

img_4781.jpg

Otro zaudējumu divās spēlēs Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā U19 sieviešu florbola izlasēm piedzīvojusi Latvijas valstsvienība, kas šonakt ar 5:15 atzina čehiešu pārākumu, lai gan otrajā periodā nocīnījās neizšķirti (2:2). Labākās spēlētājas balvu mūsu komandā saņēma Klinta Mārtiņjēkaba. 

 

Mūsu šīsdienas pretinieces somietes visos sešos līdzšinējos čempionātos cīnījušas tikai A divīzija, un ļoti sekmīgi - no katra turnīra Somijas juniores atgriezušās ar medaļām. 2012.gada Somijas izlase pat kļuva par pasaules čempioni, 2008.gadā tai bija "jāsamierinās" ar bronzas medaļām, bet pārējās četras reizes kaklā kārts sudrabs, arī aizpērn Polijā. Lieki piebilst, ka latvietēm savas titulētās pretinieces vēl nekad nav izdevies uzveikt. Ja pirmajā pasaules čempionātā, kas notika Tamperē, somietes uzvarēja ar 8:0, tad 2008.gadā Polijā - ar 6:1, 2010.gadā Čehijā - ar 15:0, bet 2014.gadā Polijā - pat ar 17:0. Līdz šim vienīgos vārtus pasaules čempionātos juniorēm spēlējot pret Somijas izlasi, guvusi valmieriete Indra Beķere.

 

Latvijas izlases spēle pret Čehijas valstsvienību vismaz pirmajā periodā pēc savas gaitas ļoti atgādināja iepriekšējā vakara maču pret somietēm. Čehietēm neizdevās jau savā pirmajā uzbrukumā un 1.minūtē raidīt bumbiņu mūsu komandas vārtos, bet viņas to izdarīja 2.minūtē - 0:1. 9.minūtē pretinieces izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 11.minūtē latvietēm izdevās laba atbilde - Lienes Kraujas piespēli no kreisās malas saņēma Inga Ametere, kura ar metienu no vidējas distances raidīja bumbiņu čehiešu vārtos - 1:2. Tiesa, pagāja tikai 15 sekundes, kad pretinieces jau atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru - 1:3. 16.minūtē, kad rezultāts bija 5:1 par labu pretiniecēm, Klintas Mārtiņjēkabas piespēli vārtu guvumā pārvērta Monika Džigure - 2:5. Pēc pirmā perioda Čehijas izlasei bija piecu vārtu pārsvars - 7:2.

 

Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa diviem goliem. Mūsu komandā izcēlās Elizabete Pavlovska, kurai asistēja Liene Krauja, un vēlreiz Monika Džigure, kurai ar piespēli palīdzēja Linda Dadajeva - 4:9. Pēdējā periodā latvietēm tikai viens vārtu guvums - 46.minūtē pēc Kristiānas Grāvītes piespēles līdz galam nocīnījās Edīte Ozoliņa (5:11). Nākamajās piecās minūtēs čehietes iemeta vēl četrus golus - 5:15. Pretinieces ļoti centās vēl uzlabot savu vārtu attiecību, taču trešā perioda otrajā pusē rezultāts vairs nemainījās - latvietes piekāpās pasaules bronzas medaļniecēm ar 5:15. Par labāko spēlētāju mūsu komandā atzina Klintu Mārtiņjēkabu, kura šajā mačā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli.


JUGLASCIEMS