Notikusi Latvijas Olimpiādes florbola turnīra grupu izloze

29.04.2016

olimpiade_2016.jpg

No 1. līdz 3.jūlijam Valmierā norisināsies Latvijas IV Olimpiāde, kurā kā izvēles sporta veids, kas nav Olimpisko sacensību programmā, iekļauts florbols. Šonedēļ notika Olimpiādes florbola turnīra grupu izloze.

 

Latvijas IV Olimpiādes sacensības florbolā notiks no 30.jūnija līdz 3.jūlijam Cēsīs, Cēsu Sporta kompleksā. Noteikts, ka Olimpiādes sacensībās piedalīsies astoņas vīriešu un sešas sieviešu komandas. Iepriekšējās pieteikumu iesniegšanas laikā savu vēlmi piedalīties Olimpiādes florbola sacensībās kopumā bija izteikušas 40 komandas - sešas sieviešu un 34 vīriešu. Jau skaidrs, ka Cēsīs par Olimpiādes medaļām cīnīsies Rīgas un Liepājas pilsētas, kā arī Tukuma, Ķekavas, Kocēnu un Cēsu novada sieviešu komandas. Ar izlozes palīdzību tās tika sadalītas divās apakšgrupās.

 

A grupa: Kocēnu novads, Liepāja, Cēsu novads

 

B grupa: Rīga, Ķekavas novads, Tukuma novads

 

34 pašvaldību vīriešu komandām būs jāmēģina pārvarēt divas atlases kārtas. Ir pieteiktas Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas un Valmieras pilsētas, kā arī Aizkraukles, Aizputes, Alūksnes, Amatas, Babītes, Bauskas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Engures, Grobiņas, Ikšķiles, Inčukalna, Jaunpils, Jelgavas, Kocēnu, Kuldīgas, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Līgatnes, Naukšēnu, Ogres, Pārgaujas, Salaspils, Stopiņu, Talsu, Tukuma un Valkas novada komandas. Olimpiādes florbola turnīra pretendentes ar izlozes palīdzību sadalītas astoņās apakšgrupās (pa četrām - piecām komandām grupā). Atlases otrajai kārtai kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas.

 

A grupa: Rīga, Ķekavas novads, Rēzekne, Aizkraukles novads

 

B grupa: Stopiņu novads, Ogres novads, Jelgavas novads, Salaspils novads

 

C grupa: Lielvārdes novads, Bauskas novads, Jūrmala, Ikšķiles novads

 

D grupa: Cēsu novads, Valkas novads, Amatas novads, Limbažu novads, Carnikavas novads

 

E grupa: Kocēnu novads, Pārgaujas novads, Alūksnes novads, Naukšēnu novads

 

F grupa: Valmiera, Līgatnes novads, Burtnieku novads, Inčukalna novads

 

G grupa: Talsu novads, Kuldīgas novads, Grobiņas novads, Engures novads

 

H grupa:  Liepāja, Tukuma novads, Babītes novads, Aizputes novads, Jaunpils novads

 

Atlases sacensību kalendārs tiks paziņots atsevišķi, bet ne vēlāk kā 20 dienas pirms to sākuma. Olimpiādes sacensībās pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar medaļām un diplomiem, bet ceturtās līdz  sestās vieta ieguvēji - ar diplomiem.

JUGLASCIEMS